Španac želi igrati za Hrvatsku

Olmo nema ništa protiv da nastupi za Vatrene

Španac želi igrati za Hrvatsku

Mladi fudbaler zagrebačkog Dinama Dani Olmo nema ništa protiv da postane reprezentativac Hrvatske.

Olmo je u Dinamo stigao još kao dječak iz omladinske škole Barcelone i izrastao je u jednog od najboljih fudbalera Modrih i kompletnog HNL-a.

Iako ne krije da je kao dijete sanjao nastup za špansku reprezentaciju, uostalom baš kao i svaki Španac koji je trenirao fudbal, Olmo ističe da bi prihvatio i poziv Vatrenih.

"Kao dječak sam sanjao da igram za Španiju, ali poziv još nije došao. Tako da, zašto da ne, želio bih da nastupam za Hrvatsku", rekao je Olmo, te dodao:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Nedavno je završena procedura za dobijanje hrvatskog pasoša i to mi otvara mogućnost da zaigram sa fudbalerima poput Luke Modrića i Ivana Rakitića. Bila bi mi to velika čast".

Dani Olmo ima 20 godina a zanimljivo je da je u prošlosti igrao za U-16 i U-17 reprezentacije Španije.

Top Komentari

Humac
Igrao za mlade selekcije Španjolske?Dečko je ne samo igrao nego je bio i kapetan tih selekcija.Eto o kakvom se igraču radi.Hrvatska bi sa njim dobila dostojna nasljednika Modrića i Rakitića.
15 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi