Legendarni igrač Milana: Zbog Ronalda nisam spavao, se*onja...
EPA

Fenomeno je bio majstor

Legendarni igrač Milana: Zbog Ronalda nisam spavao, se*onja...

Nekada sjajni odbrambeni fudbaler Milana Alessandro Costacurta naklonio se Ronaldu u intervjuu za Sky Sport.

Izuzme li se kratka epizoda u Monzi, Costacurta je cijelu svoju dosadašnju karijeru proveo u Milanu u čijem dresu je odigrao skoro 500 utakmica i pritom osvojio brojne trofeje.

To razdoblje satkano je mnogim anegdotama, a danas kada vrati film i prisjeti se svih sjajnih fudbalera koje je morao "čuvati", nema dilemu protiv koga mu je bilo najteže.

To je Ronaldo Luís Nazário de Lima. Protiv Brazilca je igrao od 1997. do 2002. kada je on nosio dres gradskog rivala Intera.

"Ronaldo je bio snažan, brz i zbog njega smo svi izgledali smiješno i loše na terenu. Bio je pravi seronja jer je uživao gledajući naš defanzivce kako jedem travu za njim", na zanimljiv način je objasnio Costacurta tokom razgovora za Sky Sport.

Nije bio jedini koji je imao noćne more od Ronalda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Svi najbolji defanzivci iz moje generacije poput Maldinija, Neste i Cannavara rekli su da im je protiv Ronalda bilo najteže. Prije svake utakmice sam mirno spavao, osim kada bih se morao suočiti sa Ronaldom."

Costacurta je također rekao kako je, po njegovom mišljenju, Ronaldo bolji od Maradone, ali i od Cristiana Ronalda i Messija.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije