Legendarni Joaquin riješio derbi: Betis pobijedio Sevillu!
(Foto: EPA)

Andaluzija dobila vladara

Legendarni Joaquin riješio derbi: Betis pobijedio Sevillu!

Midhat Šljivak

Betis je u velikom derbiju pobijedio gradskog rivala Sevillu sa 1:0 u 3. kolu španske La Lige.

Kao što se i očekivalo ovaj meč je donio mnoštvo uzbuđenja, žutih i crvenih kartona, ali na kraju je postignut samo jedan gol.

Postigao ga je domaći Betis i to u samom finišu meča. Prethodno je naravno bilo šansi, ali napadači nisu bili naročito precizni.

Sevilla je u 66. minuti ostala sa igračem manje. Mesa je dobio drugi žuti karton i morao je ranije pod tuš, a Betis je krenuo po gol.

U 80. minuti meča stadion Benito Villamarin je eksplodirao. Mandi je centrirao, a na pravom mjestu našao se legendarni Joaquin Sanchez koji je pogodio za 1:0.

Do kraja je Betis bez većih problema sačuvao prednost. Propustili su šansu da u nekoliko navrata dotuku velikog rivala, ali na kraju je ostalo 1:0 i Betis je došao do prve pobjede u sezoni.

La Liga, 3. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Betis - Sevilla 1:0

Top Komentari

Mustafa Kršo
Na slici nigdje Joaquina
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti