Legendarni Klose se zvanično oprašta od Lazija

Tužna vijest za Nebeskoplave

Legendarni Klose se zvanično oprašta od Lazija

Navijači Lazija su danas primili tužnu vijest - Legendarni Miroslav Klose će na kraju sezone definitivno napustiti Rim.

Ta odluka je zvanična i konačna. Vremešni napadač i najbolji strijelac Svjetskih prvenstava u historiji neće potpisivati novi ugovor sa Rimljanima, te će po završetku sezone potražiti novi klub nakon pet godina provedenih u nebeskoplavom dresu.

Za to vrijeme, Klose je za Lazio odigrao 126 utakmica i postigao je 48 golova, a ponajviše će se pamtiti po golovima u rimskim derbijima i osvajanju Kupa Italije 2013. godine u onom čuvenom finalu protiv Rome, ali i po nekim fair-play potezima kojim je pokazao svoju veličinu.

U čast Kloseu, Lazio je organizovao oproštaj od legendarnog fudbalera koji će biti održan u nedjelju, kada se Nebeskoplavi sastaju sa Fiorentinom. Ta utakmica, odnosno manifestacija, dobila je ime "Klose Day", a cijene ulaznica za posljednju utakmicu Nijemca u dresu Lazija bit će vrlo jeftine i pristupačne (5 eura) kako bi se ga što više ljudi moglo pozdraviti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Miroslav Klose (38) je u svojoj karijeri nastupao za Kaiserslautern, Werder i Bayern, a u dresu Njemačke je odigrao 137 utakmica uz 71 postignuti gol i najbolji je strijelac te reprezentacije u historiji. Od reprezentativnog dresa se oprostio u velikom stilu - Osvojenim zlatom na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi