Legendarni Pizzaro danas postavio još jedan rekord u Bundesligi

Upisao nastupe protiv 38 rivala

Legendarni Pizzaro danas postavio još jedan rekord u Bundesligi

Ekipa Werdera iz Bremena danas je izgubila na domaćem terenu od Paderborna sa 1:0 u okviru Bundeslige, a na ovom susretu je još jedan rekord zabilježio Claudio Pizzaro.

Legendarni 41-godišnji Werderov veteran u igru je ušao u drugom poluvremenu i tako upisao nastup protiv još jednog rivala u Bundesligi.

Bio je to za njega ukupno 38 rival u najjačem rangu njemačkog fudbala te je postao prvi igrač u historiji lige kome je to pošlo za nogom.

Podsjetimo, Pizzaro je prošle zime postao najstariji strijelac u historiji Bundeslige jer je u trenutku postizanja gola protiv Herthe imao 40 godina i 136 dana.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zanimljivo, nakon tog gola je preuzeo i prvo mjesto vječne liste strijelaca za igrače koji nisu rođeni u Njemačkoj jer je imao jedan više gol od Roberta Lewandowskog.

Inače, Peruanac ove sezone još uvijek čeka na prvijenac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi