Legendarni Španac sasvim iskren: Da Messi igra tenis, promijenio bih sport
Barcin čarobnjak je ponovo oduševio čak i one kojima fudbal nije prioritet u životu (Foto: EPA)

David Ferrer priznaje

Legendarni Španac sasvim iskren: Da Messi igra tenis, promijenio bih sport

Midhat Šljivak

Lionel Messi je čudesnom partijom protiv Liverpoola ponovo oduševio apsolutno sve.

Barcin čarobnjak je sa dva gola vodio Barcu do pobjede nad Redsima (3:0), a posebno je impresivan bio njegov pogodak sa 30 metara iz slobodnog udarca.

Komentari na ovaj gol stižu sa svih strana svijeta. Svi su apsolutno oduševljeni, a komentar legendarnog španskog tenisera Davida Ferrera jasno pokazuju šta ljudi misle o argentinskom fudbaleru.

"Zamislite samo da je Messi teniser... Imali bismo Messija, Nadala, Federera, Đokovića. Istog trena bih promijenio sport", našalio se Ferrer.

Ferrer sa 37 godina još uvijek igra. U bogatoj karijeri je više od 15 godina među 20 najboljih tenisera svijeta, ali nažalost nikad nije uspio da osvoji Grand Slam.

Najbliži osvajanju je bio 2013. godine kada je igrao finale na Rolland Garrosu. Tada je bio nemoćan protiv kralja šljake Rafaela Nadala.

I Realova Marca se naklonula Messiju: Dajte mu Zlatnu loptu još danas

"Lako je igrati i dobijati kada u ekipi imati Messija", samo je jedan od mnogobrojnih komentar nakon utakmice na Nou Campu.

Teško je reći da je lako, ali kada imate Messija zaista se osjećate sigurno. Samo milimetar prostora i stotinka vremena dovoljna je za majstoriju.

Tako je bilo i sinoć. Poigravao se legendarni Argentinac sa zvijezdama Liverpoola, a o sjajnoj partiji njega i saigrača piše i španska Marca, koja je poznata kao glasnik ljutog rivala Reala iz Madrida.

Iako je tek počeo peti mjesec ove godine, Marca piše kako ne treba čekati još osam mjeseci za odluku o najboljem igraču svijeta za 2019. godinu.

"Već danas Messiju trebaju dati Zlatnu loptu", piše u naslovu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Top Komentari

Dino_2000
Od kad je bradu pustio da pokuša da liči na muškarca primjeti se razlika.Inače mu stoji brada isto piletu sise
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi