Legendarni Turčin radi na Višćinom transferu: Velikan jeste, ali teško da je korak naprijed

Nastavljaju se špekulacije

Legendarni Turčin radi na Višćinom transferu: Velikan jeste, ali teško da je korak naprijed

A. Čaušević

Edin Višća je prije nekoliko dana ostvario najveći uspjeh u karijeri. Odveo je Bašakšehir do prvi titule prvaka u klupskoj historiji. 

Višća već godinama dominira u turskoj Superligi te se konstantno dovodi u vezu s nekim zvučnim transferom koji bi za njega predstavljao iskorak u karijeri.

Brzonogi krilni fudbaler je već godinama Fenerbahceova tiha patnja, a na njegovom transferu u drugi dio Istanbula počeo je raditi i legendarni Emre Belezoglu.

Belezoglu i Višća su jedno vrijeme bili saigrači u Bašakšehiru te je sportski direktor popularnih Kanarinaca itekako dobro upoznat s kvalitetima bh. reprezentativca.

Fenerbache sigurno jeste turski velikan, poznat je i među evropskim okvirima, međutim uzimajući u obzir trenutnu situaciju pitanje je da li bi za Višću prelazak u taj klub predstavljao korak naprijed.

Danas se u turskoj Superligi igra znatan broj mečeva posljednjeg kolo, a trenutna bodovna razlika između Fenerbachea i Bašakšehira je 29 bodova u korist novog prvaka koji će sljedeće sezone igrati i grupnu fazu Lige prvaka, dok će Fener sezonu završiti na sedmom mjestu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fenerbache je u nizu od tri uzastopna meča bez poraza, a priliku da završi sezonu s pobjedom će imati protiv Rizespora koji se grčevito bori za opstanak. Najbolje kvote za ovaj meč nudi kladionica Mozzart, a ponudu pogledajte ovdje.

Inače, Višća je i ovu sezonu završava sa dvocifrenim učinkom golova (12) i asistencija (13). Ugovor mu ističe narednog ljeta i ovo je možda posljednja prilika za Bašakšehir da unovči svog najboljeg igrača.

Top Komentari

Bhf111
Pa nije budala otici iz ekipe koja je osvojila.ligu u ekipu koja ima samo ime trenutno
4 0
ragge
S konja na magarca, nema smisla
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi