Piše se Basaksehir, a čita se Edin Višća

Bh. reprezenativac apsolutni simbol prvaka Turske

Piše se Basaksehir, a čita se Edin Višća

Admin Čaušević

Bh. fudbaleri su oduvijek bili uspješni u turskom fudbalu. Elvir Bolić i Elvir Baljić su krajem prošlog stoljeća bili među najvećim zvijezdama, a danas je to Edin Višća, apsolutni simbol novog prvaka Turske, Basaksehira. 

Uzimajući u obzir tradiciju, historijat i sve učinjeno za Basaksehir Višća se bez ikakve lažne skromnosti može smatrati najvećim igračem u 30-godišnjoj historiji kluba iz Istanbula.

Višća je član Bašakšehira od ljeta 2011. godine, nakon devet godina igranja na visokom nivou konačno je dočekao da osvoji svoj prvi trofej i to onaj najvrijedniji koji se može osvojiti u Turskoj.

Skromni dečko iz Olova je nedavno ušao i historiju turske Superlige, postao je prvi fudbaler koji dvije sezone u nizu uspio imati dvocifrane učinak u rubrikama golovi i asistencije.

Prošlu je završio sa 13 golova i 14 asistencija pored svog imena, da bi u ovoj kolo prije kraja imao približno sličan učinak od 12 golova i 13 asistencija. U sezoni 2017/18 falio mu je gol (9) jer je imao čak 16 asistencija.

Do sada je Višća u svim takmičenjima u dresu kluba za kojeg se nezvanično kaže da je pod zaštitom Tayyipa Erdogana ima 345 utakmica te 99 golova i 98 asistencija. S obzirom da ga u augustu čekaju nastupi u Europa ligi mogao bi dosegnuti trocifren iznos već do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Osim statistike Višići u prilog idu i stvari koje igrače čine velikim i šampionima. Svojom radnom etikom, profesionalnošću i ozbiljnim pristupom kapiten Basaksehira može i treba biti primjer mnogim mladim igračima.

Standardnom bh. reprezentativcu je 30 godina, nalazi se u najboljim fudbalskim godinama, turski fudbal je prevazišao, sazreo je kao igrač i može se reći da je pravo vrijeme za vrhunski transfer i igranje u Ligama petice.

Top Komentari

Sadik82
Sve je to fino i krasno ali ovaj Visca nije za velikog kluba. 10 godina sjedi pod nosom Feneru, Galati i Besiktasu. Da je valjo davno bi ga doveli.
5 0
Penderinos
Prosinečki ga opet ne gotivi
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi