Zloglasni navijači UEFA-i poručili da je pobijedila, a onda je ponizili i ismijali kao niko prije

Opet su u centru pažnje

Zloglasni navijači UEFA-i poručili da je pobijedila, a onda je ponizili i ismijali kao niko prije

E. Škorić

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) mogla bi žestoko kazniti jednog od rivala Zrinjskog iz ove sezone zbog najnovijeg "ispada" njihovih zlgolasnih navijača.

Legia iz Varšave već se suočavala sa brojnim sankcijama ove sezone zbog akcija navijača protiv Aston Ville i AZ Alkmaara u grupnoj fazi, gdje je također igrala i protiv bh. prvaka Zrinjskog, a čini se da će tek sada biti žestoko kažnjena.

U oktobru, uoči utakmice s AZ-om, navijači Legije napali su policiju u Nizozemskoj i onesvijestili jednog policajca, prema podacima policije.

UEFA je nametnula sankcije klubu kao rezultat incidenta, dodjeljivanjem financijske kazne i zatvaranjem domaće tribine 'Zyleta' za njihovu utakmicu protiv Moldea.

U drugom sektoru bio je dozvoljen ulazak djeci do 14 godina, ali sinoć je UEFA ostala zatečena jer su je dočekale nove poruke. "Ovaj put si pobijedila, UEFA", pisalo je na tom dijelu tribine.

Oglasi

Međutim, u drugom dijelu stadiona poljski navijači razvukli su još jedan golemi transparent na kojem je pisalo: "Iznenađenje, drk*džije"

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Na terenu je Legia poražena, a Molde je slavio s 3:0 i 6:2 ukupnim rezultatom. UEFA je ranije zabranila navijačima Legije sljedećih pet gostovanja u Evropi.

Sada se očekuje da će UEFA dodatno i to žestoko kazniti Poljake, ali to očito neće pomoći da se obuzdaju njeni zloglasni navijači.

Top Komentari

HamzaVojvoda
nije drkadzije nego mamoyebci
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti