Poljaci u užasnoj atmosferi dolaze u četvrtak u Mostar

Žele prekinuti negativnu seriju

Poljaci u užasnoj atmosferi dolaze u četvrtak u Mostar

Edmir Škorić

Legia iz Varšave u četvrtak će gostovati Zrinjskom u meču 3. kola Konferencijske lige, no Poljaci u ovaj duel ulaze u jako lošoj atmosferi.

Posljednje četiri sedmice bile su katastrofalne za Legiju. Tim igra sve slabije, reda poraze, a kulminacija je nastupila u subotu kada su izgubili od Slaska sa 4:0.

Legia je u ovaj meč ušla kao favorit, na kraju doživjela jako težak poraz, četvrti u mjesecu oktobru.

Prvo su neočekivano izgubili od Jagiellonije sa 2:0, zatim su izgubili od AZ Alkmaara u Konferencijskoj ligi, a nakon tog meča bilo je velikih kontroverzi, što je očito ostavilo traga na ekipu. Uslijedio je potom poraz od Rakowa, a sada i od Slaska.

Posljednji put je Legia četiri uzastopna poraza imala u sezoni 2021/22, a ta sezona bila je toliko loša da su na kraju bili 10. na tabeli.

Oglasi

Ipak, Legija će pokušati da prekine loš niz narednih dana, za šta smatra Kosta Runajić.

"Posljednjih 16 meseci je bilo dobro, čak i veoma dobro, ali u posljednje vrijeme smo morali da se suočimo sa mnogo slabijim periodom. Moramo razmišljati o nekim stvarima, ali nemamo puno vremena, jer nas uskoro očekuje još jedna utakmica u evropskim kupovima", naglasio je nakon meča protiv Slaska trener poljskog velikana.

Meč protiv Zrinjskog Legia je prilika da prekine svoju užasnu seriju, ali istovremeno bi upisao drugu pobjedu u trećem meču grupne faze i napravio dobar pomak u borbi za nokaut fazu.

Za razliku od Legie, Zrinjski u četvrtak u utakmicu ulazi u mnogo boljem raspoloženju. Plemići igraju sjajno u posljednje vrijeme, a večeras su u derbiju u Banjaluci sačuvali mrežu i osvojili bod protiv vodećeg Borca (0:0).

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

S obzirom na prikazano i protiv AZ-a i u gostima kod Aston Ville, bez obzira na poraz 1:0 u zadnjim sekundama, Plemići imaju pravo da se nadaju dobrom rezultatu u duelu sa Legijom, naročito zbog činjenice da se poljski tim nalazi u velikoj krizi, koja bi mogla biti produžena.

Inače, ranije je objavljeno da Legia neće imati svoje navijače u Mostaru zbog kazne UEFA-e, što je dodatni plus za prvaka BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi