Rasplet haosa u Nizozemskoj: Portugalac čist, ratoborni Srbin pod istragom
Foto - EPA

Obojica su puštena kući, ali...

Rasplet haosa u Nizozemskoj: Portugalac čist, ratoborni Srbin pod istragom

Midhat Šljivak

Gostovanje poljske Legije u Nizozemskoj kod Az Alkmaara u 2. kolu Konferencijske lige donijelo je nevjerovatne scene. Policija nije dozvolika klupskom autobusu tima iz Varšave da napusti stadion, došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba s igračima nakon čega su uhapšeni Portugalac Josue i Srbin Radovan Pankov.

Igrači Legije iz Varšave Josue i Radovan Pankov pušteni su danas iz pritvora u kojem su završili nakon obračuna s policijom u Nizozemskoj koji se desio nakon utakmice s AZ Alkmaarom.

Sve je krenulo od odluke policije da ne dopusti autobusu s igračima Legije da napusti stadion. Čekanje od dva sata uznemirilo je igrače, a pobunili su se Josue i Pankov.

Došlo je potom do naguravanja s policijom. Portugalac i Srbin su uhapšeni i proveli su noć iza rešetaka, ali su danas u poslijepodnevnim satima pušteni na slobodu.

Poljski mediji pišu da Josue nije optužen za bilo kakav prekršaj, no da je situacija s Pankovom još uvijek nepoznata. O njemu će odluku donijeti tužilaštvo u Alkmaaru i moguće je da će podići optužnicu za nasilničko ponašanje.

Oglasi

"Činjenica da nisu ostali duže u zatvoru pokazuje da policija nema jake dokaze protiv njih. Da je situacija bila toliko ekstremna niko ne bi kriminalca pustio iz zatvora", piše poljski Sport TV.

Prema svjedočenjima iz Poljske agresivni član osiguranja je započeo kompletan haos. On je počeo nasrtati na autobus, nakon čega je došlo do reakcije igrača i njihovog hapšenja.

Nizozemska policija imala je problema s huliganima iz Varšave. Jedan policajac je povrijeđen u tuči koja je izbila neposredno nakon utakmice.

Sada se očekuju dodatne vijesti iz Nizozemske o situaciji s Pankovom, a u sve je uključena i Evropska fudbalska federacija (UEFA) koja ispituje propuste u organizaciji utakmice.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Svi klubovi koji igraju takmienja pod okriljem UEFA dužni su garantovati sigurnost gostiju, a to jučer u Alkmaaru nije bio slučaj, pa bi AZ mogao biti kažnjen.

Top Komentari

ssakodes
Bolja je od bilo koje Via.gre. Svima savjetujem da probaju barem jednom u životu - višestruko će vam poboljšati se.ksualni život, pročitajte sami-----> mub.me/alfa
0 0
AlphaStrong
Uvijek ratoborni, a redovno po nosu dobijali.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi