Pukla bruka na Goodisonu: Tottenham razbio Everton kao niko nikad
Tottenham igra fenomenalnu sezonu i može samo da žali što su Liverpool i Manchester City još dominantniji, pa stoga zauzima "tek" treće mjesto

A domaći su prvi poveli...

Pukla bruka na Goodisonu: Tottenham razbio Everton kao niko nikad

Everton i Tottenham su danas u 18. kolu Premier lige odigrali utakmicu kakva se zaista rijetko viđa.

Tottenham je kao gost slavio sa nevjerovatnih 6:2 i nanio Evertonu jedan od najtežih domaćih poraza u Premier ligi ikada.

Utakmica je interesantnija kada se u obzir uzme da je Everton prvi stigao u prednost. Igrao se 21. minut kada je Walcott pogodio za vodstvo domaćeg tima od 1:0, ali je šest minuta nakon toga uslijedio detalj koji je prelomio utakmicu.

Nevjerovatna konfuzija u odbrani Evertona, Pickford i Zouma se sudaraju i lopta stiže do Sona koji zabija za poravnanje. Nisu se domaći ni osvijestili od šoka, a Spursi su već stigli do preokreta kada je u 35. minuti Dele Alli pogodio za 1:2.

Pred sami odlazak na odmor, tačnije u 42. minuti, Harry Kane zabija za sigurno vodstvo Tottenhama od 3:1 i tada se već moglo naslutiti da se Evertonu sprema pravi debakl.

Golijada se nastavila u 48. minuti kada je Eriksen spektakularno pogodio za 1:4, a tri minute kasnije Sigurdsson vraća svoj tim na dva gola zaostatka. U 61. minuti, ponovo se u strijelce upisuje Son koji postiže peti gol za svoj tim, nakon čega u 74. Harry Kane također svojim drugim golom postavlja konačan rezultat utakmice - 2:6.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham ostaje na trećem mjestu na tabeli sa čak 42 boda iz 18 utakmica i njihova je najveća nesreća što su Liverpool i Manchester City toliko dominantni. Everton poslije ovog kola ostaje na 11. poziciji i bez pobjede je u posljednjih pet utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi