Leicester spremio novu nagradu za Ranierija

Italijanski stručnjak dobija novi ugovor

Leicester spremio novu nagradu za Ranierija

Endin Čaušević

Fudbaleri Leicestera ove sezone su prava senzacija u svijetu fudbala s obzirom da su uspjeli osvojiti titulu prvaka Engleske.

Iako se Leicester prošle sezone jedva spasio ispadanja u niži rang, ove sezone su iznenadili sve, pa čak i svoje navijače. Lisice su dva kola prije kraja osigurali titulu koja se proteklog vikenda proslavila na King Power stadionu.

Čelnici Leicestera svjesni su da je najveći posao uradio trener ove ekipe Claudio Ranieri. Prema pisanju engleskih medija čelnici novog prvaka Engleske spremni su na pravi način da nagrade Ranierija, a to je novi ugovor.

"Dogovorili smo se da ćemo pričati kad sezona završi. Želimo da ga nagradimo sa novim ugovorom i nadamo se da će on pristati na to. Kada govorimo o tome onda mislimo na duži period, a ne na jednu ili dvije sezone", poručili su iz Leicestera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leicester će naredne sezone nastupiti u Ligi prvaka, a čelnici kluba već su počeli razmišljati o novim pojačanjima. Ipak, Ranierijeva najveća želja je da u ekipi ostanu Vardy i Mahrez koji se nalaze na meti mnogih evropskih klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi