Leicester u suzama: Schmeichel se emotivnom porukom oprostio od čovjeka koji je napravio čudo
Bivši prvak Engleske potvrdio je sinoć da je vlasnik ovog kluba Vichai Srivaddhanaprabha poginuo u tragičnom padu helikoptera koji se desio samo sat vremena nakon meča s West Hamom.

Teški dani na King Power stadionu

Leicester u suzama: Schmeichel se emotivnom porukom oprostio od čovjeka koji je napravio čudo

E. Čaušević

Leicester je sinoć na svojoj zvaničnoj stranici potvrdio da je vlasnik ovog kluba Vichai Srivaddhanaprabha izgubio život u tragediji koja se desila nakon pada helikoptera na parking King Power stadiona.

Bivši prvak Engleske u subotu je na domaćem terenu igrao protiv West Hama (1:1), ali je utakmica bila u drugom planu nakon što je samo sat vremena kasnije došlo do velike tragedije. Helikopter koji je u vlasništvu Vichaija srušio se 200 metara nakon polijetanja i to na parking Leicesterovog stadiona.

Engleski mediji odmah su prenijeli da je u helikopteru najvjerovatnije bio vlasnik Leicestera, no klub je to potvrdio tek sinoć. Pored Vichaija živote su još izgubili njegova kćerka, dva pilota i jedna nepoznata osoba. Nakon svega oglasio se i golman ovog tima Kasper Schmeichel koji je objavio veoma emotivnu poruku na Twitteru.

"Ne mogu da vjeruje da se ovo dešava. Srce mi je slomljeno i osjećam se veoma tužno. Ne mogu da vjerujem šta sam vidio te noći kada sam istrčao iz svlačionice, izgledalo je sve kao neki film. Teško je objasniti koliko si mi značio Vichai, a pogotovo koliko si značio Leicesteru. Od kluba si stvorio veliku porodicu i napravio ogromne stvari za cijelu zajednicu. Tvoje humanitarne misije za Leicester nikada neće biti zaboravljene".

"Nikada nisam sreo čovjeka poput tebe da je toliko posvećen poslu koji radi, a da je tako dobar i iskren. Uvijek smo ti se divili kao lideru, ali i kao ocu jer si nas tako tretirao. Promijenio si fudbal i dao svima nadu da je sve moguće. Ne samo našim navijačima, već ljudima širom svijeta. Kada si me doveo 2011. godine rekao si mi da ćemo biti prvaci u narednih šest godina i nisam ti vjerovao tada. Ipak, naučio si me da ništa nije nemoguće. Postigli smo nešto što niko nije mogao ni sanjati. Jednostavno ispunio si moje snove. Ali, najviše sam ponosan na tvoju viziju koju si imao i sve ono što si stvorio od ovog kluba i grada, jer smo opstali velika porodica".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Srce mi je slomljeno kada znam da te više neću vidjeti prije utakmice i porazgovarati s tobom i smijati se na svaku temu. Sada imamo obavezu svi kao klub, igrači i navijači da ti odamo počast. Moramo ostati zajedno kao porodica koju si stvorio. Imao si viziju i znao si da ništa nije nemoguće za nas i moramo tako nastaviti u tvoju čast. Nikada nećeš znati koliko si značio meni i mojoj porodici. Čast mi je i privilegija što sam bio dio tvog života".

Top Komentari

Seher Rajvosa
Ja kont'o Vincent Tam ne dao Bog...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije