Igrao na meču SAD - BiH, od danas je u Bundesligi!

Transfer ozvaničen

Igrao na meču SAD - BiH, od danas je u Bundesligi! · Zvanično

Admin Čaušević

Na startu 2022. godine ozvaničen je zvučni transfer koji je oborio klupski rekord.

Iz Njemačke je stigla zvanična potvrda kako je član Augsburga postao Ricardo Pepi, reprezentativac SAD-a koji je nedavno igrao protiv BiH (1:0).

U prijateljskom susretu protiv igrača iz Premijer lige BiH Pepi je na terenu proveo nešto više od sat vremena i ne može se reći da je posebno impresionirao.

Međutim, dojam je da je 18-godišnji ofanzivac igrao pod ručnom te se čuvao za transfer koji je zvanično potvrđen danas.

Pepi je u Augsburg stigao iz Dallasa za 20 miliona dolara plus bonusi što je rekordna cifra za Bundesligaša iz Bavarske.

Jedan od najtalentovanijih američkih fudbalera je s Augsburgom potpisao ugovor do 2026. godine s opcijom produženja za još jednu sezonu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iako će tek za nekoliko dana napunuti 19 godina Pepe je uspio skupiti preko 50 nastupa u MLS-u uz 15 postignutih golova.

Ipak, razlika između vrhunskog fudbala kakav se igra u Bundesligi i američkog MLS-a je evidentna pa će biti interesantno za vidjeti kako će se Pepe snaći u novoj sredini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti