Leipzig ostvario pobjedu koja će se dugo prepričavati u klupskim prostorijama

Jedan od najvećih trijumfa

Leipzig ostvario pobjedu koja će se dugo prepričavati u klupskim prostorijama

Fudbaleri Red Bull Leipziga očitali su večeras lekciju igračima Nurnberga.

Oni su na domaćem terenu slavili sa uvjerljivih 6:0 u okviru 7. kola Bundeslige i na taj način ostvarili jednu od najvećih pobjeda u klupskoj historiji.

Sve je počelo u 3. minuti kada je Kampl pogodio za vodstvo svog tima. Samo četiri minute kasnije pogodio je i Poulsen i bilo je 2:0. Do kraja prvog dijela susreta domaći su postigli još dva pogotka, a strijelci su bili Sabitzer i Werner.

U nastavku meča desio se potpuni potop gostiju. Prvo je u 55. minuti Sabitzer postigao peti gol za domaće, da bi samo četiri minute kasnije i Werner postigao svoj drugi gol na susretu. Do kraja meča Werner je mogao da kompletira hat-trick, ali u 64. minuti nije bio precizan sa bijele tačke.

Leipzig je trenutno drugoplasirana ekipa na tabeli sa 14 osvojenih bodova, odnosno tri manje od lidera Borussije Dortmund. S druge strane, Nurnberg je na 12. poziciji sa osam osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 7. kolo:

RB Leipzig - Nurnberg 6:0

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi