Leko nakon derbija pohvalio Gojaka

Bivši fudbaler Hajduka

Leko nakon derbija pohvalio Gojaka

Reprezentativac BiH Amer Gojak u srijedu je odigrao još jednu odličnu partiju za Dinamo.

Nakon što je nedavno postigao gol Rijeci, Gojak je na nivou bio i u derbiju protiv Hajduka i na kraju posebno se dopao hrvatskom stručnjaku Ivanu Leki koji je s tribina Poljuda pratio duel.

"Dinamov trojac u vezi Ademi - Moro - Gojak je fizički iznimno moćan, rastrčan, s brzim i tačnim loptama, a uvijek mogu da ugroze protivnički gol. U prvih 40 minuta mi je najbolji bio Petković, koji je sjajno čuvao loptu i na taj način omogućavao saigračima da se priključe napadu i zaprijete Hajduku", kazao je bivši trener Bruggea za Sportske novosti.

Hvalio je i odbranu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"U odbrani sviđa mi se Theophileova čvrstina, a Moharrami je odigrao odličnu utakmicu u oba smjera. No, dok je Hajduk bio s 11 igrača na terenu, ključnu ulogu je odradio Petković", ističe Leko.

Dinamo se trijumfom dodatno učvrstio na vrhu HNL-a. Modri sada imaju 62 boda, čak 17 više od drugoplasiranog Hajduka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi