Leko: Poziva ne manjka, vjerovatno idem u Premijer ligu BiH

Na izlaznim vratima Čapljine

Leko: Poziva ne manjka, vjerovatno idem u Premijer ligu BiH

Jedan od najboljih fudbalera 1. lige FBiH Nikola Leko na slatkim je mukama. Nakon odlične sezone u Čapljini, ovaj 21-godišnji igrač sredine terena je dobio nekoliko ponuda, pretežno iz Premijer lige BiH, a da izvjesno da će karijeru nastaviti u elitnom rangu potvrdio je i sam u razgovoru za SportSport.ba.

Imena klubova koji su mu prilazili Leko nije želio otkrivati, no pitanje nove sredine bi, kako kaže, trebao riješiti u narednih nekoliko dana.

"Svojim igrama u protekloj sezoni generalno mogu da budem zadovoljan, postigao sam 11 pogodaka uz nekoliko asistencija, što, realno gledajući, nije loša statistika. Ne krijem da je bilo kontakta s nekoliko klubova i vjerovatno ću karijeru nastaviti u Premijer ligi BiH. Sve će se znati u narednim danima", kazao nam je Leko.

Leko dres Čapljine nosi od 2016. godine. Tada je u ovaj klub stigao na mala vrata, kao anonimac, no s vremenom se prometnuo u neizostavnog člana početne postave i statistički gledano je najbolji igrač u ovom federalnom prvoligašu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prije nego što je došao u Čapljinu još je igrao za Slaven Belupo, Koprivnicu, te za Posušje i Široki Brijeg kao omladinac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi