Conte svoje prvo pojačanje u Napoli dovodi iz Manchestera

Pojačat će vezni red

Conte svoje prvo pojačanje u Napoli dovodi iz Manchestera

Edmir Škorić

Italijanski stručnjak Antonio Conte imenovan je novim trenerom Napolija, gdje želi da dovede i fudbalera iz Manchester Uniteda.

Conte je pristao na trogodišnji ugovor kako bi preuzeo prvaka Serije A iz sezone 2022/23., mada se tek očekuje zvanična potvrda ovog 'transfera'.

Napoli je prošlu sezonu završio na desetom mjestu Serie A, nakon što je ove sezone promijenio tri menadžera nakon iznenadnog odlaska Luciana Spallettija.

Sada je predsjednik Napolija Aurelio de Laurentiis usmjerio pozornost na Contea, četverostrukog pobjednika Serie A, kako bi oživio posrnuli klub.

Očekuje se da će se Italijan vratiti na klupu nakon 13 mjeseci pauze nakon odlaska iz Tottenhama. Prema italijanskom agentu Gigiju Iacominu, igrač Manchester Uniteda Sofyan Amrabat njegova je glavna meta za jačanje veznog reda.

Oglasi

Marokanski reprezentativac imao je tešku sezonu na Old Traffordu zbog povreda, ali je pružio gotovo savršenu igru ​​u 2:1 pobjedi nad Manchester Cityjem u finalu FA kupa.

Conte će, s druge strane, također tražiti neke transfere u fazi odbrane, gdje je glavna meta bivši igrač Napolija, Kim Min-jae, koji nakon prelaska u Bayern prošlog ljeta nije uspio izboriti status startera.

Amrabat bi mogao biti jedan u nizu igrača koji odlaze sa Old Trafforda. Bruna Fernandesa želi Bayern, ali pitanje je da li su ga Crveni đavoli spremni pustiti.

Portugalac je ugovorom s Unitedom vezan do ljeta 2026. godine. Ipak, u slučaju dobre ponude rukovodstvo Crvenih đavola je spremno za pregovore o transferu.

Bruno je i u sezoni koja je iza nas igrao jako dobro. U 48 odigranih utakmica ostvario je učinak od 15 golova i 13 asistencija.

Tokom četiri i po godine na Old Traffordu 29-godišnjak je nastupio u 233 utakmice i ima učinak od 79 pogodaka, te 66 asistencija.

Na Teatar snova je stigao iz lisabonskog Sportinga za 65 miliona eura, a u karijeri je još nastupao za Udinese, Sampdoriju i Novaru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nije Bruno jedino veliko ime koje se povezuje s Bayernom. Najveći njemački klub navodno je spreman izdvojiti i 80 miliona eura za lijevog beka Milana Thea Hernandeza.

Bayern iza sebe ima zaista lošu sezonu. Ostali su bez trofeja, smijenili su Thomasa Tuchela s mjesta trenera, a u klub je stigao Belgijanac Vincent Kompany.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti