Saul Niguez je jednom rečenicom vjerovatno sve objasnio po pitanju razmjene Atletica i Barcelone

Španac na izlaznim vratima

Saul Niguez je jednom rečenicom vjerovatno sve objasnio po pitanju razmjene Atletica i Barcelone

E. Škorić

Prema španskim medijima, Atletico i Barcelona uveliko razde na razmjeni igrača.

Klubovi rade na dogovoru prema kojem će Antoine Griezmann ponovo igrati za Atletico, dok će veznjak Saul Niguez postati član Barcelone, koja bi trebala da dobije i dodatnih 15-ak miliona eura.

Dok je dijelio autograme i fotografije okupljenim navijačima, Saul Niguez je bio vidno raspoložen, ali kada su ga novinari sačekali i upitali o mogućem prelasku u Barcelonu, Španac je odgovorio:"

Hoće da me izbace". Naravno, uz smijeh i sa ironijom, ali to bi moglo da znači da je zaista blizu prelaska u redove Barcelone.

Griezmann je jedna od glavnih sportskih tema u Španiji. Francuski napadač je navodno na listi igrača koji će napustiti Kataloniju, ali još uvijek ništa nije riješeno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Barcelona je u ljeto 2019. godine Griezmanna platila čak 120 miliona eura, ali Francuz nije blistao u redovima katalonskog kluba. On je odigrao ukupno 99 utakmica i zabio je 35 golova.

Njegova plata (45 miliona eura godišnje sa porezima) bila je ozbiljan problem za Katalonce. Uspjeli su je se konačno riješiti i poprilično smanjiti troškove, a Griezmann je u Atleticu spreman prihvatiti znatno smanjenje kako bi se razmjena što lakše završila.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi