Jose Mourinho rekao 'NE' Miralemu Pjaniću
Foto - EPA

Nije mu potreban

Jose Mourinho rekao 'NE' Miralemu Pjaniću

M. Šljivak

Miralem Pjanić nije u planovima Ronalda Koemana za novu sezonu i izvjesno je da će reprezentativac Bosne i Hercegovine napustiti Barcelonu.

Katalonski list Sport jučer je objavio kako su ponude za posudbu na adresu Barce poslali Roma, Juventus i Inter, ali da su svi imali zahtjev da Pjanić smanji platu od 8.4 miliona eura.

Pjanić međutim nema namjeru da se odrekne velike plate koju ima u redovima katalonskog kluba, a klub mu je zbog toga najavio određene sankcije.

U međuvremenu jedan od klubova koji je želio bh. veznjaka je odustao od njegovog angažmana. Trener Rome Jose Mourinho je, tvrdi Marca, saopštio kako mu Pjanić nije potreban i izvjesno je da se iskusni fudbaler neće vratiti u svoj nekadašnji klub.

Oglasi

Sa druge strane Juventus i Inter još uvijek su spremni da ga angažuju. Ipak, ako želi da se vrati u Italiju 31-godišnji fudbaler morat će da se odrekne ogromne plate i vidjet ćemo hoće li to učiniti.

Barcelona čini sve da se riješi bh. fudbalera. Silno žele da se to desi što prije, po mogućnosti već u narednoj sedmici.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Pjanić je prošlog ljeta došao u Barcelonu iz Juventusa u razmjeni za brazilskog fudbalera Arthura Mela. Međutim, Miralem se nije naigrao u dresu katalonskog velikana. Odigrao je samo 30 utakmica, većinom je šansu dobijao sa klupe i nije imao učinka.

U prošlosti je Pjanić igrao četiri godine za Juventus i Lyon, pet za Romu i jednu profesionalnu sezonu za Metz.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zgembic
Sljivak bas si seronja, zar je Mire zasluzio da postavis onakvu sliku Murinja!? Ni novinara a niti covjeka od tebe izgleda.
9 1
Mackintosh
Na kraju ce potpisat za FK Bosnu iz Kalesije...
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi