Zaboravite Zenicu! Najbolji ikad se ukazao na drugom dijelu planete: "Stani, luđače, stani!"

Postao je rekorder

Zaboravite Zenicu! Najbolji ikad se ukazao na drugom dijelu planete: "Stani, luđače, stani!"

Admin Čaušević

Odigrani su mečevi četvtog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026 iz južnoameričke zone. Za sada je stopostotna samo jedna reprezentacija, dok i ova runda nije mogla poći bez iznenađenja. Ipak, noć je obilježio jedan čovjek.

Ljubitelji fudbala u BiH, barem 10-ak hiljada "privilegovanih" je imalo priliku u ponedjeljak navačere gledati Cristiana Ronalda na Bilinom polju kada je Portugalac zabio dva gola.

Ipak, Leo Messi je briljatnom partijom protiv Perua zasjenio Ronalda i ponovo na svoju vagu pretegnuo epitet najboljeg igrača u historiji nakon što je zabio dva gola na teškom gostovanju.

Argentina je gostovala u Limi te je uspjela doći do pobjede nakon što je Messi u razmaku od desetak minuta zabio dva gola. Prvi gol je zabio u 32., a drugi u 42. minuti.

Višestruki osvajač Zlatne lopte je u oba navrata pogodio u svom stilu, lijevom nogom. Iz praktično dvije iste situacije prvo pod prečku, a zatim u donji ugao.

Oglasi

Messi je sa ova dva gola postao rekorder kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ispred Conmbebola sa 31 golom. Osim toga imao je niz fantastičnih poteza.

Iako mu je 36 godina i još uvijek ima blagu povredu, Messi je svojim "fintama" dovodio do ludila Peruance, a komentari na društvenim mrežama su takvi da su ga molili da prestane.

Argentina je vodeća sa 12 bodova, pet više od Brazila, Urugvaja i Venecuele. Upravo su se dvije posljednje reprezentacije pobrinule za iznenađenje.

Venecuelanci djeluju zaista sjajno na startu kvalifikacija te su nakon remija sa Brazilom u prošlom kolu sada sa visokih 3:0 razbili Čile.

Brazilci su ponovo ostali bez pobjede pošto su Nunez i De la Cruz zabili za Urugvaj te tako 60.000 navijača u Montevideu doveli to ekstaze trijumfom rezultatom 2:0.

U preostala dva meča Paragvaj je pobijedio Boliviju sa 1:0, dok su u komšijskom derbiju Ekvadoro i Kolumbija odigrali bez golova. Luiz Diaz je za Los Caffeterose promašio penal u drugom dijelu.

Top Komentari

maco12
Dajte se odlučite ko je najbolji svih vremena neki dan Ronaldo danas Messi .
3 0
Ecosport
Bog Otac G. O. A. T.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi