Messi je držao jezik za zubima, sada progovorio: "Benzema? Da budem iskren..."

Na temu Zlatne lopte

Messi je držao jezik za zubima, sada progovorio: "Benzema? Da budem iskren..."

Edmir Škorić

Lionel Messi (36), jedan od ovogodišnjih favorita za Zlatnu loptu, konačno je progovorio o prošlogodišnjem osvajaču laskave nagrade, Karimu Benzemi (35).

Benzema je osvojio trofej 2022. godine nakon što je predvodio Real Madrid do titule Lige prvaka. Proizvod akademije Lyona oborio je vlastiti lični rekord golova te godine, postigavši ​​44 gola u sezoni 2021/22.

Mnogi od tih golova postignuti su u grupnoj fazi Lige šampiona. Postao je peti Francuz koji je osvojio Zlatnu loptu i prvi od Zinedina Zidana, koji je osvojio trofej 1998. godine.

Iako je Benzema ponovo nominovan, zajedno sa sunarodnjacima Randalom Kolo Muanijem i Kylianom Mbappeom, on se ne smatra jednim od favorita za trofej. Vjeruje se da će ove godine Messi po osmi put dobiti Zlatnu loptu u ruke.

Sljedećeg ponedjeljka će biti održana ceremonija dodjele Zlatne lopte, a sedam dana ranije Messi je dao izjavu koja je posebno obradovala samog Benzemu.

Oglasi

"Benzema?  Da budem iskren, on je zaista zaslužio tu nagradu zbog sjajne sezone koju je imao, ali i zbog cijele karijere. On je izvanredan igrač. Ova nagrada je važna za njega i za fudbal", rekao je bivši napadač PSG-a, koji sada igra u Inter Miamiju.

Benzema je prošle godine naslijedio upravo Messija na tronu. Prvi put u karijeri 34-godišnji Benzema je osvojio ovu nagradu.

U najužoj konkurenciji Benzema je pobijedio drugoplasiranog Kevina de Bruynea, trećeg Sadia Manea i četvrtog Roberta Lewandowskog.

Messti je te sezone bio daleko od samog vrha, no na kraju godine je osvojio Svjetsko prvenstvo u Kataru, pa će zbog toga po svemu sudeći dobiti rekordno osmo priznanje za najboljeg evropskog igrača. Vjeruje se da je slavio ispred Erlinga Haalanda, ali tek se čeka zvanična potvrda.

Pep Guaridola, koji je trenirao Messija, danas radi sa Haalandom u Manchester Cityju, a nedavno se susreo s pitanjem ko će od njih dvojice dobiti Zlatnu loptu i ko je (više) zaslužuje?

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Uvijek sam govorio, Zlatna lopta mora imati dva dijela. Jedan za Messija, a poslije onda za ostale. Dakle, Haaland bi trebao dobiti nagradu, da, osvojili smo tripletu, a on je zabio preko 50 golova. No, najgora Messiejva sezona je najbolja za ostale", kazao je Guardiola, pa dodao:

"Obojica zaslužuju tu nagradu, pa šta sada da kažem?", u svom je stilu odgovorio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi