Messi je gledao blamažu u najvažnijoj utakmici sezone: Skup zvijezda zakovan za dno

Doigravanje sve dalje

Messi je gledao blamažu u najvažnijoj utakmici sezone: Skup zvijezda zakovan za dno

Haris Zilić

MLS se lagano bliži kraju kada je u pitanju regularni dio sezone i uskoro nas očekuje play-off, a neki klubovi su još u borbi za pozicije koje vode u doigravanje, dok su neki već to osigurali.

Veoma bitan meč u 32. kolu Istočne konferencije odigrali su Chicago Fire i Inter Miami.

Gledaoci su vidjeli pet golova, ali i potop tima sa Flroide u čijem sastavu nije bilo Lionela Messija zbog povrede.

Argentinac se oporavljao, a njegov tim je doživio debakl. Chicago je slavio rezultatom 4:1 i stigao do osme pozicije koja vodi također u dogiravanje, sada imaju 40 bodova, dok je Inter na začelju na 14. poziciji sa 33 boda i izgubili su skoro sve šanse za play-off.

Tim iz Chicaga je odigrao sjajan meč, a mrežu gostiju pogađali su Shaqiri u 49. i 73. minuti, dvostruki strijelac je bio i Haile-Selassie u 62. i 66. minuti susreta.

Oglasi

Tako će Lionel Messi vjerovatno prije vremena na odmor i neće sa Interom ući u borbu za titulu.

Tim iz Miamija je razočarao, nije ostvario ono što su planirali i vidjet ćemo kakve će promjene spremiti na zimu.

Pored Messija u Inter su došli Busqouets, Alba, Kryvstov, Arroyo, ali to nije bilo dovoljno ni za doigravanje kako stvari stoje.

Interu su do kraja sezone ostale tri utakmice, a za devetoplasiranim Montrealom zaostaju pet bodova, upravo je deveta pozicija posljednja u konferenciji koja vodi u doigravanje.

Lider na istoku je Cincinati sa ubjedljivih 65 bodova, osam više od Orlando Citya.

Na zapadu MLS-a lider je St. Louis City sa 56 bodova, sedam više od Seattle Soundersa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi