Tek što je sjeo na klupu Bayerna, Tuchel priznao da želi pojačanje iz Chelseaja!

Iznenađujuće je zamijenio Nagelsmanna

Tek što je sjeo na klupu Bayerna, Tuchel priznao da želi pojačanje iz Chelseaja!

E. Ganibegović

U noći dok smo slavili pobjedu protiv Islanda, glavna vijest u inostranom klupskom fudbalu bila je iznenadna smjena Juliana Nagelsmanna s klupe Bayerna, a na njegovo mjesto stigao je Thomas Tuchel.

Njemački stručnjak bio je bez posla još od septembra 2022. godine kada je napustio Chelsea nakon poraza od Dinamo Zagreba u Ligi prvaka.

Povezivao se otada s brojnim klubovima. Bilo je i ranije govora da bi mogao preuzeti Bayern, a sada se to desilo i to u iznenađujućem trenutku.

Bayern je imao najteži zadatak u osmini finala Lige prvaka i uspješno ga riješio s Nagelsmannom na klupi (3:0 protiv PSG-a).

Istina, u ligi im ne ide baš najbolje, odnosno ne tako dominantno kao prethodnih sezona, pa su se Borussia Dortmund i Union Berlin umiješali u trku za prvaka Njemačke, te je to vjerovatno i razlog razlaza s Nagelsmannom.

"Razmislili smo dobro i smatramo da je ovo najbolja odluka za klub. U martu je bilo nekih oscilacija u igri, pa se to onda desilo u novembru i evo sada u Bundesligi gdje smo dobili pet od deset mečeva. Vidjeli smo da se nešto mora mijenjati i da trener više ne odgovara ovom timu. Kada rezultati i igra idu nizbrdo onda morate što prije reagovati i mi smo upravo to uradili", kazao je Salihamidžić, sportski direktor Bavaraca.

Oglasi

Tuchel je potpisao ugovor s Bayernom do ljeta 2025. godine, a ima i poseban zahtjev kada je u pitanju stručni štab.

Tokom konferencije za novinare, Thomas Tuchel je otkrio da je na njegovoj meti čovjek iz Chelseaja, njegov bivši saradnik. Riječ je o Anthonyju Barryju, pomoćnom treneru Chelseaja i portugalske reprezentacije.

Tuchel i Barry su radili zajedno 19 mjeseci u Chelseaju. Nakon Tuchelove smjene, Barry je ostao kao pomoćnik Grahama Pottera. Takođe je radio kao pomoćni trener tokom mandata Franka Lamparda u londonskoj ekipi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Moje osoblje nije bilo spremno za ovaj potez, pa želim da se zahvalim njihovim porodicama na fleksibilnosti. Arno Michels i Zsolt Low, koji rade sa mnom više od deset godina, bit će sa mnom. Nadamo se da će nam se pridružiti i Anthony Barry, koji trenutno radi u Chelseaju", rekao je Tuchel.

Anthony Barry također radi paralelno kao drugi trener Roberta Martineza, selektora Portugala. Barry je također bio u tehničkom osoblju Belgije između februara i decembra 2022. i Irske između februara 2021. i februara 2022.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

I veći klub , i sa većom tradiciom , i više titula od tog vještačkog celzija
0 1
Chelsea1
Moj sine lipi nije ti to Chelsea da mogu kupiti koga hoces
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi