Nekad među najboljim na svijetu, danas predmet ismijavanja: "Drvena Marija je za njega igračina"
Foto - Screenshot

Nestvarno loš Leonardo Bonucci

Nekad među najboljim na svijetu, danas predmet ismijavanja: "Drvena Marija je za njega igračina"

M. Šljivak

AC Milan je u velikom derbiju 9. kola italijanske Serije A lagano savladao Juventus s 2:0.

Duel na San Siru nije imao neizvjesnosti. Rossoneri su pogocima Fikaya Tomorija i Brahima Diaza lagano stigli do tri boda, a gosti iz Torina više od poraza nisu ni zaslužili.

Igrači Stare dame dugo su na žestokom udaru navijača. Oni traže odlazak Massimiliana Allegrija i promjene unutar tima, ali rukovodstvo Bianconera nema namjeru da mijenja trenera.

I dok Juventus igra najlošiji fudbal u proteklih 20-ak godina, iskusni igrači na terenu ne pokazuju apsolutno ništa. Primjer je Leonardo Bonucci.

Protiv Milana ovaj 35-godišnji defanzivac nije pokazao apsolutno ništa, a navijačima se nije nimalo dopala situacija kod drugog gola Rossonera kojeg je postigao Brahim Diaz.

Štoper Juventusa se našao na centru terena. Mogao je bez ikakvih problema zaustaviti Diaza prekršajem i dobiti žuti karton te od drugog pogotka Rossonera nije bilo ništa.

Oglasi

Međutim, Bonucci se ukopao poput 'drvene Marije'. Pustio je Diaza da prođe, ostali igrači Stare dame ga nisu mogli stići i on je zabio za konačnih 2:0.

Navijači Stare dame bijesni su nakon svega. Za mnoge je već jasno da Bonucci nije igrač za Juventus i nadaju se da bi ovaj defanzivac uskoro mogao postati bivši.

Njegove partije i ove sezone su očajne. Ne daje nikakvu sigurnost defanzivi Bianconera i očigledno je Bonuccijev vrhunac karijere odavno prošao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Leonardo Bonucci je član Juventusa postao 2010. godine. Jednu sezonu proveo je upravo u Milanu, ali se 2018. godine ponovo vratio u Torino.

Ukupno je za Staru damu odigrao 483 utakmice i bio je dio najvećih uspjeha u proteklom desetljeću.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi