Milanu bez većih problema pripao derbi protiv očajnog Juventusa

Serija A

Milanu bez većih problema pripao derbi protiv očajnog Juventusa

Edmir Škorić

U derbiju devetog kola italijanske Serije A Milan je pobijedio Juventus s 2:0.

Činilo se da Juve "dolazi sebi" nakon nedavne pobjede nad Maccabijem i prethodno lakog trijumfa nad Bolognom u prvenstvu, no danas su bili očajni na San Siru, gdje su pali bez ispaljenog metka. Mogu biti sretni da na kraju poraz nije bio i uvjerljiviji.

U prvom dijelu Milan je bio mnogo bolji, sam Rafael Leao pogodio je dva puta stativu, a zasluženo vodstvo stiglo je krajem prvog dijela, kada je u gužvi nakon kornera Giroudu pripisana asistencija, a loptu je u mrežu zakucao Tomori.

Iako su gosti iz Torina imali veća očekivanja od drugog poluvremena, zapravo su bili još gori. Potpuno bezopasni, a sve je nekako bilo gotovo nakon drugog gola domaćih već u 54. minuti.

Brahim Diaz je nakon sjajnog solo prodora postigao pogodak za konačnih 2:0. Iako je Milan mogao dati još neki gol, ostalo je tako.

Oglasi

U ovom meču zaigrao je bh. reprezentativac Rade Krunić, koji je u 59. ušao umjesto Pobege u vezni red, iako je u nekim najavama bio najavljen od prve minute večeras.

Nakon ove pobjede Milan se izjednačio na tabeli sa Napolijem i Atalantom, koji također imaju po 20 bodova, ali i utakmicu manje u odnosu na Rossonere.

I dok se Milanova borba za Scudetto nastavlja, nastavalja se i Juveova agonija. Stara dama je sa 13 bodova tek osma i kao da joj tonu sve lađe, a prava katastrofa uslijedit će ukoliko ne izbore grupnu fazu Lige prvaka, a u teškoj su situaciji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus ide u Izrael sredinom sedmice, pa ga očekuje torinski derbi. Milan na ovom stadionu čeka Chelsea, pa će u goste Veroni.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

koraj
Forza Milan!!!
8 1
Cs10
Gdje onaj sto bi volio da mu cura pusi ko Milan ????☹️☹️
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi