Neočekivana odluka: Balkancima bi se u svlačionici Fenerbahce mogao pridružiti novi fudbaler
FOTO: EPA

U klubu smatraju da je dobro rješenje

Neočekivana odluka: Balkancima bi se u svlačionici Fenerbahce mogao pridružiti novi fudbaler

Haris Zilić

Fenerbahce i Galatasaray će voditi žestoku borbu za prvaka Turske i vjerovatno se do posljednjeg kola neće znati ime novog šampiona što svakako daje posebnu draž turskom šampionatu jer su u pitanju dva istanbulska velikana.

Oba kluba iz Istanbula gledaju i da dobro odrade januarski prelazni rok, paze da zakrpe pozicije gdje ima "propuha".

Što se tiče Fenerbahcea oni će veliki akcenat baciti na defanzivnu liniju gdje smatraju da im je potreban još jedan dobar fudbaler da bi imali sve pokriveno u proljetnom i završnom lovu na titulu kojju dugo čekaju.

Tako turski mediji pišu da bi se Džeki i društvu u svlačionici mogao pridružiti 23-godišnji defanzivac, Cenk Ozkacar.

Riječ je o fudbaleru koji trenutno član Valencije u koju je stigao u julu prošle godine iz redova Lyona. Ozkacar je i reprezentativac Turske za koju je skupio sedam nastupa, a i sam fudbaler navodno nema ništa protiv povratka u svoju zemlju.

Oglasi

Tursku je napustio kao tinejdžer prije četiri sezone kada je iz Altaya prešao u Lyon, a nakon toga je išao na posudbe u belgijski Leuven, da bi Valencija otkupila njegov ugovor prošlo ljeto.

U Fenerbahecu smatraju da je bi Ozkacar mogao biti kotač koji bi učvrstio zadnju liniju, ali i posljednji januarski šoping.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

No, pitanje je šta će Šišpmiši sa Mestalle odgovoriti na cijelu situaciju jer se dosta toga pitaju, obzirom da Ozkacar ima ugovor do ljeta 2028. godine.

Trentuna vrijednost mu je 2,5 miliona eura, a navodno bi Fenerbahce Valenciji ponudio duplu cijenu, dakle pet miliona eura za reprezentativca Turske.

Top Komentari

amadeus21
Molim vas dovedite ga!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti