Marko Maksimović uspio u nemogućoj misiji: Leotar nije više fenjeraš

Mladi bh. stručnjak radi sjajan posao

Marko Maksimović uspio u nemogućoj misiji: Leotar nije više fenjeraš

Adnan Beganović

Marko Maksimović, mladi bosanskohercegovački stručnjak preporodio je igru Leotara. Pod njegovim vodstvom u pet kola osvojio je Leotar osam bodova, a prije njegovog dolaska u 10 kola sedam bodova.

Nakon deset odigranih kola Leotar je bio prikovan na samo dno premijerligaške tabele sa samo sedam osvojenih bodova. Čelnici kluba morali su reagovati, a kako to inače biva, ceh je platio dotadašnji šef stručnog štaba Marko Vidojević.

Krenuli su u Trebinju u potragu za njegovoim nasljednikom, ali teško ga je bilo pronaći. Savim razumljivo jer Leotar je bio u nezavidnoj poziciji i realno sa gotovo nikakvim izgledima da se nad fudbalskim Trebinjem ukaže sunce.

Znali su čelnici kluba da im treba trener "borac", čovjek koji se ne boji izazova i koji će zavrnuti rukave te pokušati spasiti ono što se iz tadašnje perspektive teško moglo spasiti.

Kontaktiran je Marko Maksimović nekada sjajni fudbaler Borca i Sarajeva, mladi reprezentativac naše zemlje, koji je prije dvije sezone sa banjolučkim Borcem osvojio titulu prvaka.

A, da taj uspjeh nije "izolovani slučaj" govore i rezultati koje Maksimović postiže sa Leotarom. U pet utakmica pod njegovim vodstvom Leotar je osvojio osam bodova. Premijerligaški fenjer prepustio je Slobodi i potpuno se priključio klubovima koji uz dvije uzastopne pobjede mogu uhvatiti sredinu premijerligaške tabele.

Oglasi

Maksimović je pored sjajnih rezultata u prvenstvu i u Kupu preskočio prvu prepreku, no mladi stručnjak ne leti u visine, kao što nije letio ni kada je s Borcem osvojio naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

"Zadovoljan sam, pogotovo nakon ove pobjede nad Širokim Brijegom. Rekao sam prilikom dolaska da neću mnogo obećavati, da ću sa saradnicima zasukati rukave i pokušati izvući maksimum iz ekipe. I evo, ide nam dobro, ali rekao bih da smo na pola puta. Liga je ujednačena, mislim da svako svakoga može dobiti", istakao je Maksimović za SportSport.ba.

Do kraja prvog dijela sezone ostala su još četiri kola, a za vikend Leotar gostuje u Gabeli gdje će ekipi iz Trebinja domaćin biti Velež.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne možemo mi nikom prijetiti, pogotovo ne ekipi koju s klupe vodi naš proslavljeni stručnjak Amar Osim. Daćemo sve od sebe, cilj je kao i kada sam preuzimao ekipu, osvojiti što više bodova kako ne bismo mnogo zaostajali za sigurnom zonom. Rekao sam već, dobro nam ide, ali moramo nastaviti raditi kao i dosad. Ne smije biti opuštanja i vjerujem da ćemo do kraja prvog dijela osvojiti još koji bod", zaključio je Maksimović.

Dodajmo da će Leotar osim sa Veležom do kraja prvog dijela sezone odmjeriti snage sa Tuzla Cityjem, Borcem i Sarajevom.

Top Komentari

PRESEDAN
Imaju suđenje ko Bojac
6 0
denimen9
Majstor bio i ostao.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi