Haris Handžić ponovo junak Leotara, bez golova u okršaju Igmana i Borca

Mečevi 15. kola Premijer lige

Haris Handžić ponovo junak Leotara, bez golova u okršaju Igmana i Borca

E. Čaušević, foto: D. Kurbegović

Uvodni mečevi 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Igmana i Borca, te Leotara i Širokog Brijega nisu donijeli previše uzbuđenja jer u Doboju kod Kaknja nije bilo golova, dok je Leotar u posljednjim minutama došao do pobjede.

Borac je imao loptu više u nogama na početku meča protiv Igmana, ali gosti nisu uspjeli ozbiljnije da zaprijete Ćemanu u prvih desetak minuta utakmice.

Prvu šansu vidjeli smo u 12. minuti i to pred golom Igmana. Nakon centaršuta Ninkovića stvorila se gužva pred golom domaćeg tima, ali gosti nisu uspjeli poslati loptu u mrežu i ostalo je 0:0.

Borac ponovo prijeti u 21. minuti kada je pokušao Lukić s nekih 25 metara, ali lopta je otišla pored gola Igmana.

Novu šansu vidjeli smo ponovo tek u 35. minuti. Ponovo je to bio dalekometni pokušaj igrača Borca, a ovaj put pokušao je Predragović koji je loptu poslao daleko od gola Ćemana.

Igman je konačno zaprijetio u 43 minuti. Domaći tim odigrao je sjajnu akciju i na kraju je Bešagić šutirao s vrha kaznenog prostora, ali je golman Borca uspio nekako da zaustavi njegov udarac.

Oglasi

Na početku drugog poluvremena prvo prijete domaći. Bodul je centrirao za Hrelju koji je pokušao glavom, ali lopta je otišla preko gola banjalučkog kluba.

Igman ponovo prijeti u 60. minuti. Hebibović je prošao po desnoj strani i ubacio loptu za Drljevića koji nije uspio da je dobro zahvati i ovaj šansa Igmana otišla je u nepovrat.

Borac je diktirao tempo igre u drugom dijelu i imao više od igre u polju, ali u prvih 20-tak minuta drugog dijela Igman je imao dosta bolje prilike.

Gosti su najbolju šansu imali u 75. minuti. Sjajna duga lopta za Kulašina, on je izašao jedan na jedan s Ćemanom, pokušao ga je lobovati, ali nije uspio.

Sedam minuta kasnije prijeti i Igmna. Hrelja je prošao po desnoj strani i pokušao je da postigne pogodak, no golman Borca brani njegov udarac. U istoj minuti na drugoj strani pokušao je Lukić, ali ostalo je 0:0.

Oglasi

U 86. minuti ponovo prijeti Borac. Centrirao je Zakarić, lopta je prošla sve igrače u šesnaestercu domaćina i stigla na drugu stativu do Lazića koji sa tri metra glavom šutira preko gola.

Do kraja utakmice bilo je još nekoliko solidnih prilika na obje strane, ali su na kraju mreže mirlovale i ostalo je 0:0, te su Igman i Borac podijelili bodove.

Handžić "srušio" Široki Brijeg u Trebinju

U istom terminu igrali su danas u Trebinju ekipe Leotara i Širokog Brijega, te je domaći tim u posljednjim minutama utakmice uspio da dođe do pobjede i velika tri boda.

Leotar je zaprijetio već u drugoj minuti preko Đajića, ali gola nije bilo. Leotar ponovo prijeti u 21. minuti kada je pokušao Handžić sa 25 metara, no lopta ide poreko gola Širokog Brijega.

U finišu prvog dijela izdvajaju se prilike Handžića na jednoj, te Bagarića na drugoj strani, no bez golova.

Oglasi

Leotar je do vodstva mogao u 48. minuti kada su domaći uspjeli da izbore penal. Čubrilo centrirao iz kornera, neko je šutirao, a Sousa je prema mišljenju sudije, igrao rukom.

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Aćimović koji je šutirao visoko preko gola Širokog, te je na Policama ostalo 0:0.

Širokom je posao znatno otežan u 70. minuti kada su gosti ostali s igračem manje jer je Bagarić dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Samo pet minuta kasnije prijeti ponovo Leotar. Handžić je pokušao sa nekih osam metara, ali brani Josipović. Dvije minute kasnije ponovo prijeti Handžić, ali i ovaj put golman gostiju to brani.

I kada se očekivao kraj meča Leotar je uspio da dođe do gola i pobjede. U 88. minuti Milović je centrirao, a fantastični Handžić glavom s pet metara šalje loptu u mrežu Širokog za 1:0 i veliku pobjedu Leotara.

Oglasi

Premijer liga BiH, 15. kolo:

Igman - Borac 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Leotar - Široki Brijeg 1:0

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JASAMTAJ
Kriminal od suđenja
8 1
Samo_Realno
Slobodi pakuju nizi rang...tuzno
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti