L'Equipe odao priznanje golmanu Nantesa: Postao je tek 13. igrač u povijesti s ocjenom 10

Lafont je briljirao

L'Equipe odao priznanje golmanu Nantesa: Postao je tek 13. igrač u povijesti s ocjenom 10

E. Škorić

Francuski velikan PSG sinoć je bio nemoćan na gosotvanju kod Nantesa.

Pariške zvijezde predvođene Lionelom Messijem i Kylianom Mbappeom poražene su rezultatom 3:1, a jedan od junaka u pobjedi domaćina bio je 23-godišnji Alban Lafont, sjajni golman koji je branio sve što je išlo prema njegovom golu, pa i penal Neymaru.

Ugledni francuski list L'Equipe dao je mladom golmanu maksimalnu ocjenu (10) za svoj nastup i postao je tako tek 13. igrač u povijesti kome je ugledni list dao ovako visoku ocjneu, što najbolje govori kako je branio u duelu sa PSG-om.

Lafont je sakupio već 188 nastupa u Ligi 1. Branio je za juniore francuske reprezentacije iako je rođen u Burkini Faso, ali nikada nije debitovao za seniore Tricolora. Fiorentina ga je 2018. godine kupila za osam miliona eura, ali nije bilo strpljenja i povjerenja u njegove kvalitete, pa je u ljeto 2021. godine prodan Nantesu za 7,5 miliona.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ko je sve dobijao desetku od L'Equipea?

Prije Lafonta ocjenom 10 L'Equipe je nagrađivao Kyliana Mbappea, Sergea Gnabryja, Lucasa Mouru, Dušana Tadića, Neymara, Carlosa Eduarda, Roberta Lewandowskog, Lionela Messija, Larsa Windfelda, Olega Salenka, Bruna Martinija i Francka Sauzu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi