L'Equipe otkrio koje klubove će naredne sezone voditi Jose Mourinho i Antonio Conte

Vraćaju se u Italiju

L'Equipe otkrio koje klubove će naredne sezone voditi Jose Mourinho i Antonio Conte

E. Čaušević

Pripreme za novu sezonu ovog ljeta bi mogle biti interesantnije nego ikad jer je najavljeno već nekoliko spektakularnih transfera, no pomno se prate i sudbine trenerskih stručnjaka.

Posebno su u centru pažnje treneri koji trenutno nemaju angažman, a "najpopularniji" na toj listi sigurno su Jose Mourinho i Antonio Conte. Mourinho je bez posla od decembra kada je dobio otkaz u Manchester United, a Conte je odmorio cijelu sezonu.

Ovaj dvojac će se sigurno na scenu vratiti ovog ljeta, a na stolu već imaju nekoliko zanimljivih ponuda. Mnogi vjeruju da će obojica naredne sezone trenirati klubove iz Serije A, a pregovori s pojedinim klubovima već traju.

U Italiji je nekoliko klubova koji traže trenere za narednu sezonu, a u tome prednjače Roma i Inter. Stalno se špekuliše ko bi mogao trenirati ove klubove, a za Romi i Inter su velike želje i Mourinho i Conte.

Obojica se povezuju s ovim ekipama i samo je pitanje ko je spreman da ponudi više novca. Ugledni L'Equipe je navodno došao do informacija da znaju gdje će naredne sezone biti Mourinho i Conte.

Potražite više informacija na temu Serie A:

L'Equipe tvrdi da će Jose Mourinho naredne sezone voditi Romu ukoliko Vučica izbori Ligu prvaka, dok će Antonio Conte put Meazze gdje će sjesti na klupu Intera.

Mourinho ima i opciju PSG-a ukoliko Thomas Tuchel dobije otkaz, no priznao je da mu je želja da se vrati na Apenine. Sportski direktor Intera, Beppe Marotta, već je navodno postigao dogovor s Conteom iako je Mourinho čekao njegov poziv.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi