Predviđaju se ogromni gubici za Barcelonu

Kriza će učiniti svoje

Predviđaju se ogromni gubici za Barcelonu

Globalna pandemije novog koronavirusa je zaustavila fudbal u gotovo čitavom svijetu.

Fudbala nema odavno, ne zna se ni kada će se ponovo početi igrati, a klubovi sabiraju gubitke.

Najveći evropski klubovi nisu u opanosti od bankrota i potpune propasti, za razliku od onih "malih", ali kako najviše zarađuju - imat će i najveće gubitke.

Potvrđeno je da su fudbaleri Barcelone samovoljno pristali na "rezanje" primanja od 70% dok se takmičenja ne nastave kako bi se spasili ostali uposlenici kluba. Međutim, to ne znači da Barcelona neće pretrpjeti velike finansijske gubitke.

Marca piše da se očekuje da će Barcelona u narednim mjesecima ostvariti gubitke od oko 100 miliona eura. Riječ je o gubicima na prodaji ulaznica, prodaji suvenira i dresova, zbog izostanku uplata za prava TV prenosa itd.

Ukoliko se kojim slučajem ne bi nastavilo takmičenje u Ligi prvaka, Barcelona bi mogla ostati bez dodatnih 22-25 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Teški finansijski udarci za katalonskog velikana u najavi...

Podsjetimo, i dalje je na snazi odluka o suspenziji fudbala u Španiji "na neodređeno". Tačnije, do normalizacije stanja u državi koja je trenutno u haosu zbog širenja novog koronavirusa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

YouTalkinToMe
Koja glupost, kao da nece ostale klubovi također biti u gubitcima. Šta god pogodi Barcelonu, pogodit ce i sve ostale velike klubove.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti