Bio bi to "bum" na transfer tržištu: Xavi naciljao zamjenu za Dembelea!

Želja je fudbaler Bayerna

Bio bi to "bum" na transfer tržištu: Xavi naciljao zamjenu za Dembelea!

Eldar Ganibegović

Veliki hendikep za Barcelonu i Xavija Hernandeza je svakako odlazak Ousmanea Dembelea iz kluba. Međutim, u Kataloniji ne sjede skrštenih ruku i trener Blaugrane je već naciljao zamjenu za Francuza. Ako se transfer ostvari, biti će jedan od najzvučnijih, ali tek narednog ljeta. 

PSG je ranije ovog mjeseca aktivirao otkupnu klauzulu za Ousmanea Dembelea i za 50 miliona eura ga doveo iz Barcelone gdje je proveo posljednjih šest godina.

Nakon transfera Francuza u PSG, Barcelona je trebalo da dobije 25 miliona eura, Ousmane Dembele 15 miliona eura, a agent Francuza deset miliona eura, no Blaugrana ne želi deset da da menadžeru i slučaj je na sudu.

Jasno, veliki je to udarac za Xavija Hernandeza s obzirom na to da mu je otišao jedan od najboljih igrača, ali španski stručnjak ne kuka, nego traži najbolje rješenje.

Tako se u španskim medijima pojavila informacija kako je šef stručnog štaba Blaugrane naciljao zamjenu za Francuza, a u pitanju je njemački ofanzivac Leroy Sane.

U junu mjesecu objavljena je vijest kako je Sane na transfer listi pored još nekih fudbalera, no do današnjeg dana nije napustio Allianz Arenu, te je postigao i prvi gol u Bundesligi ove sezone na sjajnu asistenciju Kanea.

Oglasi

Kako sada stvari stoje, Sane neće ni napuštati Bayern ovog ljeta. I sami čelnici Barceloni imaju drugačiji plan i žele ga dovesti tek na ljeto 2024. godine.

Njemački ofanzivac ugovor s Bayernom ima do ljeta 2025. godine, pa u Barceloni računaju da bi ga idućeg ljeta mogli dovesti za mnogo manje novca nego sada.

Leroy Sane je stigao u Bayern u ljeto 2020. godine iz Manchester Cityja. U dresu Bavaraca je postigao 40 golova i doprinio s 37 asistencija u 135 mečeva u kojima je nastupio.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1600442593
Kakav bum taj je propao ima 2 godine, bolje da dovedu Viscu nego njega..
2 0
MaxBavarac
Znaci kita...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi