Lescott potpisao za Sunderland

Stigao kod Moyesa

Lescott potpisao za Sunderland

Edmir Škorić

Rukovodstvo Sunderlanda angažovao je pojačanje u zadnjoj liniji, a radi se o Joleonu Lescottu.

Lescott je dobro poznato ime nogometnoj javnosti. Tridesetčetverogodišnji stoper je bez kluba bio od novembra kada je prekinuta saradnja s AEK-om iz Atine.

Samo dva mjeseca kasnije, Lescottu je posao ponudio Sunderland i strane su se brzo dogovorile, a on je prvo januarsko pojačanje Davida Moyesa na Stadionu Svjetlosti.

Lescott bi za Sunderland mogao debitovati protiv Crystal Palacea naredne sedmice. U karijeri je igrao za Wolverhampton, Everton, Manchester City, WBA i Aston Villu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Najveći trag ostavio je u Cityju, u čijem dresu je odigrao 107 utakmica, te je postigao sedam golova. Upisao je i 26 nastupa za englesku nogometnu reprezentaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi