Atletico Madrid osvojio samo bod na gostovanju kod Levantea

Zaostali meč 2. kola

Atletico Madrid osvojio samo bod na gostovanju kod Levantea

Endin Čaušević

Atletico Madrid je večeras remizirao u gostima protiv Levantea (1:1) u zaostalom meču drugog gola španske La Lige.

Levante je odlično otvorio večerašnju utakmicu i u 17. minuti uspio je da iznenadi ekipu Atletico Madrida.

Naime, domaći su uspjeli da dođu do prednosti kada je De Frutos pronašao Bardhija koji je savladao Oblaka i pogodio za 1:1.

Atletico je nakon toga zaigrao nešto bolje i dvadeset minuta kasnije gosti su poravnali na 1:1. Koke je upisao asistenciju, a mrežu Levantea zatresao je Llorente.

Na samom startu drugog dijela gosti su mogli do preokreta. U šansi je bio Luis Suarez, ali njegov udarac odlično brani golman domaćih. Već u narednom napadu pokušao je Correa, ali je šutirao preko gola.

Atletico ponovo prijeti u 67. minuti. U centru pažnje je Llorente, ali ovaj put nje bio precizan i šutirao je pored stative. Luis Suarez je sjajnu šansu imao u 83. minuti, ali je golman domaćih fantastično zaustavio njegov udarac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gostujući tim je dvije minute kasnije uspio da dođe do gola preko Saula, no isti je opravdano poništen zbog ofsajda. Levante je do kraja uspio da sačuva svoju mrežu i dođe do velikog boda, dok je za goste ovo bio neočekivan kiks.

Atletico je i dalje prvi na tabeli sa 55 bodova, ali su propustili šansu da značajnije povećaju prednost u odnosu na Real i Barcu. Levante je na 11. mjestu sa 28 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi