Duh "Bijela dama" čuva prazan gol u Španiji: Mjesto na kojem se igrači izgube kada trebaju zabiti

Nerealna priča

Duh "Bijela dama" čuva prazan gol u Španiji: Mjesto na kojem se igrači izgube kada trebaju zabiti

A. Čaušević
Teme:

Navijači Levantea su među sobom stvorili praznovjerje da duh čuva gol ispod južne tribine stadiona Ciutat de Valencia.

Upavo na taj gol tokom utakmice Levante - Atletico Madrid Correa je uspio promašiti nemoguće, bio je na tri metra, trebao je samo pospremiti loptu u mrežu, ali je posao u oblake.

Sve je počelo 2005. godine kada je Duda, tada igrač Malage, ušao u peterac, mogao je šutirati na prazan gol, ali se on odlučio da doda loptu i sve je propalo.

"Neko mi je prošao ispred puta, ne znam šta je to bilo, ali vidio sam ga na tren", rekao je Duda nekoliko dana nakon promašaja kojeg nikad neće zaboraviti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, oko ovog gola je bačen pepel četvorice navijača Levantea koji su poginuli 2003. godine u saobraćajnoj nesreći dok su putovali na utakmicu.

Neki su otišli korak daleko i stvarno vjeruju da gol čuva duh, dali su mu i nadimak "Bijela dama", a njihova teorija je dobila dodatna uporišta nakon promašaja Corree. Promašaj pogledajte na 0:58 video priloga.

Top Komentari

Melo15
Kod nas ”duhovi” cuvaju mrezu svim domacinima u Kantonalnim ligama. :D
3 0
nkcz
Dobro im cuva zato se i bore za opstanak stalno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije