Najveća preVARa od uvođenja tehnologije: Iz jednog ugla gol, iz drugog nije!

Manipulacija snimcima

Najveća preVARa od uvođenja tehnologije: Iz jednog ugla gol, iz drugog nije!

Admin Čaušević

Nova kontroverzna scena u svijetu fudbala stiže nam iz Španije. 

Uvođenje VAR tehnologije je viđeno kao spas za sve kontrovere i sporne situacije, međutim to nije slučaj.

Da se itekako može manipulisati snimcima i donositi sumnjive odluke koje utiču na konačan rezultat potvrđuje i scena iz Španije.

Valencija je pobijedila Elche s 2:1, ali gosti smatraju da im u 87. minuti nije priznat očigledan gol. Situaciju pogledajte na 1:25 video priloga.

Carrillo je neposredno pred ulazak u igru mislio da je postigao gol, ali je to Cillessen čudesno, ali dojam je da je lopta prešla gol-liniju.

Međutim, u Španiji nema gol-tehnologije već se gleda VAR, na kraju je sudija odlučio da lopta nije cijelim obimom ušla u gol i pogodak nije priznat.

Oglasi

Ipak, snimci iz drugog ugla pokazuju da je gol trebao biti priznat. Barem se to da zaključiti na osnovu fotografije koju je postavio Elche.

"Ne znam da li je snimka s ove ili neke druge utakmice, ili su nešto uradili, ali lopta je unutra", poručio je trener Elchea Francisco poslije meča.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tehnologija bi trebalo otkloniti sve sumnje oko spornih situacija, međutim evidentno je da to još uvijek nije slučaj.

Top Komentari

King_Kenny
...u EPL je ovo sa VAR i sudjenjem preslo na jedan visi nivo lopovluka sto smo vidjeli i juce na takmicama klubova iz Manchestera.
5 7
Klicko
Na utakmicama real madrida normalna pojava.U njihovu korist logično
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi