Leverkusen zabio Eintrachtu šest komada u prvom poluvremenu, pa povukao ručnu
Eintracht je danas potučen do nogu

Gosti su na kraju dobro i prošli

Leverkusen zabio Eintrachtu šest komada u prvom poluvremenu, pa povukao ručnu

S. Pašalić, foto: EPA

Leverkusen je u 32. kolu njemačke Bundeslige razbio na svom terenu Eintracht Frankfurt sa 6:1.

Bila je ovo utakmica koja je ponudila dva potpuno različita poluvremena, gdje je u prvom poluvremenu palo čak sedam golova i to za samo 36. minuta.

Već u 2. minuti Leverkusen je stigao do vodstva kada je Kai Havertz pogodio za 1:0. U 13. minuti je bilo već 2:0 kada je nakon ubačaja Aranguiza, Brandt pogodio mrežu gostiju.

Samo minutu kasnije Eintracht je uspio smanjiti na 2:1 kada je Filip Kostić pucao na gol, a lopta se od igrača Leverkusena odbila i ušla u mrežu.

U 23. minuti Leverkusen su ponovo imao dva gola prednosti nakon što je Alario postigao gol za 3:1. Pet minuta kasnije Aranguiz je povisio na 4:1.

Noćna mora Eintrachta je nastavljena samo šest minuta kasnije kada je Alario postigao svoj drugi gol za vodstvo od 5:1. U 36. minuti Leverkusen je vodio sa 6:1 nakon što je Hinteregger postigao autogol.

Nakon toga trener gostiju je izvršio dvostruku izmjenu te su u igru ušli Luka Jović i Mijat Gaćinović, ali to nije puno pomoglo gostima u nastavku.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iako je Leverkusen bio bolja ekipa i u drugom poluvremenu, čini se da su ipak odlučili "povući ručnu" pa je na kraju ipak ostalo 6:1 za domaće.

Leverkusen se nakon ove pobjede izjednačio sa Eintrachtom na tabeli te sada oba tima imaju po 54 boda, a do kraja prvenstva nas očekuje velika borba za posljednje mjesto koje vodi u ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi