Leverkusen gubio 2:0, pa slavio protiv Schalkea

Sjajna utakmica 31. kola Bundeslige

Leverkusen gubio 2:0, pa slavio protiv Schalkea

Endin Čaušević

Sjajnu utakmicu odigrali su danas Schalke i Beyer Leverkusen u okviru 31. kola njemačke Bundeslige.

Schalke je već u šestoj minuti mogao do vodstva, ali penal nije iskoristio Huntelaar. Ipak, desetak minuta kasnije domaći su stigli do vodstva pogotkom Choupo-Motinga.

Domaća ekipa je u 29. minuti udvostručila prednost. Meyer je upisao drugi asistenciju, a ovaj put mrežu Leverkusena zatresao je Sane.

Iako su svi očekivali da će Schalke osvojiti nova tri boda u drugom poluvremenu je bila potpuno druga slika. U 54. minuti na 2:1 smanjio je Brandt, a svije minute kasnije Bellarabi je izjednačio na 2:2.

Do potpunog preokreta gosti su stigli u 60. minuti kada je nakon asistencije Brandta pogodio Chicharito za konačnih 3:2. Sead Kolašinac odigrao je cijelu utakmicu.

Leverkusen je treći sa 54 boda, dok je Schalke sedmi sa 45 bodova.

Bundesliga, 31. kolo:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Schalke - Bayer Leverkusen 2:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije