Ludnica u Leverkusenu! Čak sedam golova za samo 36 minuta!
Eintracht je potučen do nogu u prvom poluvremenu

Domaći imaju veliku prednost

Ludnica u Leverkusenu! Čak sedam golova za samo 36 minuta!

S. Pašalić

Leverkusen na svom terenu igra utakmicu 32. kola njemačke Bundeslige protiv Eintrachta iz Frankfurta i trenutno vodi sa 6:1.

Radi se o jako važnom meču za obje ekipe u pokušaju da osiguraju mjesto u Ligi prvaka naredne sezone.

Već u prvom poluvremenu je viđena velika borba i čak pet golova za samo 23 minute. Poveli su domaći već u 2. minuti golom Havertza, a Brandt je u 13. minuti povećao prednost na 2:0.

Samo minutu kasnije gosti su smanjili na 2:1 nakon što je Tah postigao autogol. U 23. minuti je bilo 3:1 za Leverkusen kada je Brandt postigao svoj drugi gol, a u 28. minuti Aranguiz je povisio na 4:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U 34. minuti Leverkusen je stigao i do petog gola nakon što je Alario postigao gol za 5:1. Samo dvije minute kasnije Leverkusen je stigao i do 6:1 nakon što je Hinteregger postigao autogol.

Trener gostiju je utakmicu krenuo bez Luke Jovića u napadu, ali nakon šestog gola je odlučio da napravi dvostruku izmjenu pa je pored Jovića u igru ušao i Mijat Gaćinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije