"Trener Barcelone uvijek pati, to je najteži klub na svijetu"

Zanimljiva izjava Xavija

"Trener Barcelone uvijek pati, to je najteži klub na svijetu"

Eldar Ganibegović

Barcelona je sinoć i matematički osigurala titulu prvaka Španije, a zanimljivu izjavu nakon utakmice dao je trener ovog tima, Xavi Hernandez.

Barcelona je sinoć s 4:0 savladala Espanyol i tako je i matematički osigurala titulu prvaka Španije od koje će se oprostiti Real Madrid.

Još četiri kola su do kraja, a Katalonci su trenutno na 14 bodova od rivala Real Madrida i 16 od Atletico Madrida. 

Nakon pobjede u sinoćnjoj utakmici, Xavi je dao prvu reakciju, te istakao da je Barcelona najteži klub na svijetu.

"Bili smo mnogo bolji od protivnika i to treba slaviti. Jako smo se zabavili u svlačionici. Veoma sam racionalan, ali je jako teško ne slaviti tako nešto. Nije se više slavilo jer smo mi bili na Espanyolovom terenu.

To znači da se stvari rade jako dobro. To je nevjerovatna titula i sasvim je prirodno željeti da je slavimo. Slavimo posao koji smo započeli prošlog jula.

Oglasi

Osjećao sam zadovoljstvo nakon dobro obavljenog posla. Imali smo teška vremena i znali smo da budemo ujedinjeni. To nije moje prvenstvo. Zbog toga se ne osjećam dobro. To je Barcelonina titula.

Tu sam da pomognem i napravim grupu. Igrači su dali prednost timskom radu nad individualnošću. Mislim da je ovo veoma, veoma dobra sezona.

Drugačije je jer sam sada trener tima. Ovo meni lično daje veliki kredibilitet. Trener Barce uvijek pati. Nikad nije mirno. To je najteži klub na svijetu", rekao je Xavi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tako će Barcelona sezonu završiti s dva trofeja, nakon što su početkom godine u Saudijskoj Arabiji osvojili i španski Superkup.

Kup Kralja je osvojio Real Madrid koji je Barceloni stao na put u polufinalu, dok je katalonski tim ispao u grupnoj fazi Lige prvaka i u 16-ini finala Evropske lige. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Pizda od trenera
1 0
Tarik93
Zamisli vaše novinarske s ovog portala kad ste u zadnjih 5 dana napisali 50 vijesti vezanih za barcu, većinom dezinformacije
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi