Ni samom Lewi nije jasno kako, ali na stolu ima ponudu od 100 miliona eura godišnje

Novac i moć

Ni samom Lewi nije jasno kako, ali na stolu ima ponudu od 100 miliona eura godišnje

E. Škorić

Poljski napadač Robert Lewandowski (35) unatoč tome što je u poznim igračkim godinama, mogao bi da napravi još jedan transfer, a definitivno i da za kraj potpiše najbogatiji ugovor u karijeri.

U ljeto 2022. godine je iz Bayerna Lewandowski prešao u Barcelonu i od tada je Poljak ključna figura katalonskog tima ili jedna od ključnih. Ipak, godine čine svoje, Poljak bi mogao veoma brzo "nestati" sa fudbalske mape, a Barcelona već pravi plan kako ga zamijeniti.

Čovjek koji je za Barcelonu odigrao 85 utakmica i postigao 53 gola uz 17 asistencija ima na stolu strahovito bogatu ponudu i nije teško pogoditi odakle ona dolazi. Da, svakako - iz Saudijske Arabije.

Mundo Deportivo piše da su Arapi spremni Lewandowskom dati čak 100 miliona eura godišnje i pretpostavlja se da mu spremaju dvogodišnji ugovor sa određenim bonusima i beneficijama.

Robert Lewandowski još uvijek ima ugovor s Barcelonom do ljeta 2026., gdje mu se godišnje primanja povećavaju za tri miliona eura. Trenutno mu je plata 13 miliona, ali ono što mu Arapi nude, Barcelona ni u snu ne može da mu da.

Oglasi

No, nije sigurno je li Lewa spreman da ode sada na Bliski istok, a nedavno je rekao da ne želi da napusti Barcu.

"Meni je jasno, ja ostajem u Barceloni i sljedećes sezone. Jedan dan neko piše jedno, drugi dan sasvim suprotno. Za mene nema nikakvih dilema", poručio je Lewandowski čija je tržišna vrijednost 20 miliona eura.

Bivši fudbaler Borussije Dortmund i Bayerna predvodit će Poljake na Euru, a sa Barcom nastoji ovu sezonu da osvoji Ligu prvaka dok je odbrana titule u Španiji gotovo nemoguća misija zbog velikog zaostatka za Real Madridom.

U četvrtfinalu Lige prvaka u aprilu će Barcelona igrati protiv PSG-a. Inače, za kraj, moramo kazati i da je Atletico Madrid iskazao interes za Lewandowskog, ali ako Poljak bude želio novac i miran i sretan ostatak života, jasno je da će odabrati Arape.

Inače, poljski napadač je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Barcelone u svim takmičenjima odigrao 39 utakmica i uspio je zabiti 20 golova, te dodati još devet asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako je na momente znao upasti u krizu, trener Xavi Hernandez uvijek bi stao u njegovu odbranu i govorio da je tim trenutno nezamisliv bez poljske gol mašine.

Xavi, koji je 2021. zamijenio Ronalda Koemana, ranije je najavio da na ljeto napušta Barcelonu i da ostaje pri toj odluci bez obzira kako se ova sezona završi, iako rukovodioci kluba na čelu sa Joanom Laportom pokušavaju da ga zadrže i naredne sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi