Poljaci u pratnji borbenih aviona putovali za Katar, pa igrači dobili objašnjenje zašto

Ništa se ne prepušta slučaju

Poljaci u pratnji borbenih aviona putovali za Katar, pa igrači dobili objašnjenje zašto

Endin Čaušević

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje već u nedjelju, a fudbalske reprezentacije koje su uspjele izboriti plasman na ovo veliko takmičenje lagano pristižu na destinaciju. U centru pažnje našla se reprezentacija Poljske koja je u Katar stigla u pratnji borbenih aviona i poznato je zašto.

Katar će narednih više od mjesec dana biti centar svijeta jer ćemo gledati smotru najboljih svjetskih reprezentacija i sigurno je da nas očekuje pravi spektakl u borbi za prvaka planete.

I pored svih kontroverzi koje smo gledali otkako je Katar izabran za domaćina Svjetskog prvenstva na kraju su organizatori uspjeli završiti sve radove do početka ovog takmičenja, a stadioni koje su napravili oduzimaju dah.

Reprezentacije lagano pristižu u ovu zemlju, a jučer je u Katar stigla i selekcija Poljske i to na poseban način koji je mnoge iznenadio, ali je ubrzo i stiglo objašnjenje iz Fudbalskog saveza te zemlje.

Naime, Poljaci su u Katar doputovali uz pratnju borbenih aviona te zemlje koji su pratili svoju reprezentaciju tokom cijelog puta, a igrači su na društvenim mrežama objavili kako to izgleda.

Mnogi su se iznenadili kada su vidjeli borbene avione pored aviona u kojem je bila reprezentacija Poljske, ali je sve bilo još ranije isplanirano i igračima je prije leta bilo objašnjeno da se ne uzbuđuju i da su to avioni koji pripadaju njihovoj zemlji.

Oglasi

Iz Saveza ove zemlje objašnjeno je da je odluka oko pratnje borbenih aviona donesena prije nekoliko dana zbog činjenice da i dalje traje sukob Rusije i Ukrajine, ali i raketa koje su nedavno pale na teritoriju Poljske.

Odlučeno je da se ništa ne rizikuje i da u slučaju bilo kakve opasnosti po tim Poljske tu budu avioni koji će stati u odbranu, ali na svu sreću za to nije bilo nikakve potrebe.

Poljaci su uspješno stigli u Katar i sletjeli su na aerodrom u Dohi, te se igrači sada u potpunosti mogu fokusirati samo na Svjetsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Reprezentacija Poljske prvu utakmicu na Mundijalu igra u utorak protiv reprezentacije Meksika. Četiri dana kasnije ih očekuje okršaj protiv Saudijske Arabije, a grupnu fazu završavaju 30. novembra utakmicom protiv Argentine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti