51

Komentari (51)

Sanska_Prangija
Kradu ga vec dvije godine. Sada definitivno mrzim messija
user1607499935
Lewa jeste zasluzio ove godine ali da je dobio zato jer je dao najvise golova, onda je Messi trebao dobiti 2016, 2017 i 2018 kada je imao i najvise golova i najvise asistencija i kada je po svim statistikama on bio najbolji igrac.
KullaCR7
Ovo je vise smjesno postalo, a i povrh svega unaprijed se zna ko ce je osvojit. Jednostavno da puknes od smijeha.
Ibro
I njemu je to zadnja sad ce zidovi pronaci novog messija koji ce ih reklamisati
Mehinaldo
Ma ovo je sve izrezirano kao slucajno dosao suarez na dodjelu njemu zadatak bio da messiju kao najbolji drug donese loptu daj smijesni su na ova nastimana sranja ne treba ni ici pa to se vidi realno i ronaldo nije dosao kao sto messi nije dolazio kad je znao da ronaldo dobija to je smijesno bgm pa veci je lopovluk tamo nego u bih premier ligi fuj jadni su sve je to placeno nije bezveze iza njih sjedio onaj debil predsjednik pariza sve je kao slucajno pa ce za deset godina isplivati istine koliko je perez lopti ronaldu zavrsio i laporta i ovaj debil messiju sad pa nista nije slucajno
DadiG
Znam da ne valja miješati sport i politiku ali ne mogu ovog izraeloljupca smisliti. Koliko samo Ronaldo podržava Palestinu. Nazad na sport, Mesi i Ronaldo jedni od najboljih svih vremena. Ko je bolji? U 5 deka a ostalo je stvar ukusa. Kako god, ni jedan ove godine ni blizu Lewandowskom i Benzemi.
nekodaleko
Nidje veze s vezom
Arnel925
Jorginho prije Benzeme hahaha kakva glupost od nagrade pa Dzeko je bolju sezonu imao od Jorginho. A da je Messi sportista dao bi Lewi ovo jer sam zna da ne zaslužuje nikakvu zlatnu loptu.
emial766
Najveca provala je Jorginho treci. Covjek nije ni top 50 na svijetu. Nije top 3 ni u svom timu ni u Italiji ali top 3 u svijetu.
Jasminn
Gdje nam je @cccccc da nije dobio koronu? Hajde treba te Messi da ga branis
Miskee
Najveća prevara u istoriji fudbala!Lewandowski je zaslužio!
Mehinaldo
Ma ovo glasanje je smijeno Bgm
Klicko
samo znam da su navijaci penal madrida na aparatima.U to sam siguran
Sars33
@Klicko
Suti brate klicko, kriza velika, nemam ti sta dalje pricat... i sam znas
Klicko
@Sars33 ma sve znam.Potpuno zasluzeno mesi osvojio.Nije imao ko drugi.Da li je tako kolega moj dobri?????
Sars33
@Klicko
Ma sta da ti kazem, da je Ronaldo doso osvojio bi Zlatnu loptu, ali bio covjek bolestan, pazio da ne zarazi druge i to, stvarno ljudina... al et posto nije on doso izvlacili napamet i eto slucajno messi osvoji
miki30
Mislim svaka čast Messiu, nemože se Lewa nositi sa njim, logično. Ali ove godine je Lewa trebao dobiti titulu. Messi ima 6, sad ima 7, mogli su brate komotno Lewi ove godine dati, mislim da se niko nebi bunio. Teško da će Lewandowski opet doći u tu situaciju da pobjedi.
Sars33
Da sam ja Ramos, sad bi uletio Messiju po nogama, ne bi hodo 2 godine. Eh da vidimo ko ce tad osvojit ista
BogatiDijasporac
@Sars33 Ramos i Messi igraju zajedno, toliko valjda znas?
Klicko
@BogatiDijasporac to on misli na treningu :))))
Sars33
Bajernovac
seik tutno pare da lesi dobije loptu,,cuj manifestacija u Parizu,,,pisam se u Pariz i Mesiju usta,,
miki30
Messi, Donnaruma, Pedri!! Dovoljno sve govori.
Sars33
Ma to sve stela, ja mislio to samo kod nas ima
BogatiDijasporac
@Bajernovac Izuzev sto si polupismen, nisi nimalo pametan. I prost si, banalan. @Sars33 Hoce li @Bajernovac goriti u dzehenemu, sta mislis?
Sars33
@BogatiDijasporac
Po pratnji ucenjaka, a pogotovo Elvedina Pezica, slijedi ga najveca kazna, za 1 godinu 5 mjeseci 7 dana u 21:01 i 34 stotinke ce po nekoj mojoj procjeni umrijet
Sars33
Ne do Bog da sam ja Lewa, uzeo bi Messija bacio mu na glavu onu Zlatnu loptu! Nek ide kazna, ide
CD84
A gdje C. Analno?
Sars33
Zabio se u tvoju mamu, zato nije doso, preca mu tvoja mama od Zlatne lopte. Ljubav cini cuda
BogatiDijasporac
@Sars33 Vidis kako svojim.komentarima otkrivas svoj fasijalni sHupak ... Odnosno njusku :))) Znao sam da padas na momke u gacicama.
CD84
Patnja je cudo?
BogatiDijasporac
Lewa mi nije bio drag samo kad nam je napunio mrezu (BIH). Inace ga gotivim i zasluzio je ovu nagradu. Gospodin s manirima. Leo Messi je najveci ikad ali ovu nije zasluzio.
bosch
svatko ima svoje mišljenje, Lewi je ovdje situacija bila kao Messiju 2018 kada je dominirao po svim statistikama i uzeo duplu krunu, a završio tek 5 za balon dor
BogatiDijasporac
@bosch Ronaldo je 2016 i 2017 pobijedio a nije trebao, slazem se.
bosch
Messi je meni iskreno najbolji ikad, svake sezone igra na visem nivou od bilo kojeg drugog igrača i neke stvari se ne mogu prikazat statistikama, lik ove sezone nosio očajnu Barsu u kojoj Lewa nebi zabio ni 25golova, imao oko 25 nagrada za igraca utakmice i bio prvi strijelac i drugi asistent lige, uzeo kup kralja i na copi izdominiro takmičenje po svakom parametru, pa šta je mogao još uradit kao individualac...
Dasler
@bosch svako ima svoje mišljenje, pa tako i ti misliš da Lewa ne bi zabio 25 golova, poredeći ga sa Messijem. Prvo što je nemoguće porediti ta dva igrača, totalno dva različita svijeta, jer je Lewa klasični napadač, dok Messi može igradi na dvije strane, napad, sredinu itd. Drugo, kad je Lewa imao lošu sezonu? Pa čovjek je dominirao dok je igrao u BVB, sam razmontirao Real Madrid za 90 min ko niko u LP! Treće, kada Lewin Bayern pregazi Barsu, prestanu se javljati svi navijači Barcelone, pristalice Lea Messija i sl.
Mislim, objektivno govorim. Messi nije zaslužio ni treće mjesto, kamol da uzme nagradu!
BogatiDijasporac
@Dasler Lewa igra na nevjerovatnom nivou posljednje tri godine, Messi je obarao desetine svjetskih rekorda jos od 2009 godine. Tacno je, uporediti njih dovjicu nije humano, jer Messi je za Lewandowskog (uzme li se u obzir karijera do sada) nedodirljiv. Messi je licno razmonitorao Real Madrid na Bernabeu u sezonama dok je Real Madrid harao Evropom. Messi je licno razmontirao Bayern Minhen 3x. Al' nejse, trenutno je Lewa zasluzio nagradu i s tim se slaze i vecina Messijevih pristalica.
bosch
Nisam nigdje ni napisao da je imao ikad losu sezonu, lik je uz Sukija najbolja spica u zadnjih 10 godina, a za Messija da je bilo tko drugi osim njega bio prvi strijelac lige i asistent te da je onako izdominirao na kopi uzeo bi balon dor također, ali standard koji su on i Ronaldo postavili igra protiv njih...
Dasler
@BogatiDijasporac Druže o čemu pričaš ti? Lewa od odlaska iz Dortmunda igra na nevjerovatnom nivou, ne zovu ga bez razloga najboljim napadačem u zadnjih deset godina.
A drugo, ko je bolan razmontirao Bayern 3x?? Gdje, u kojem filmu?
Barsa nema u ukupnom omjeru protiv Bayerna toliko pobijeda haha
Informiši se živ bio
Dasler
@bosch Pogrešno si me shvatio, Messiju kapa do poda. Ali ova nagrada, ovo je horor. Nek mi neko objasni na osvnovu čega je dobio nagradu i ja ću prihvatiti, ali neka mi obrazloži samo!
BogatiDijasporac
@Dasler Pa je li Messi spic, ziv bio? Na vrhuncu njihovih karijera, uporediti njih dvojicu je besmisleno. Zar ne? Pogrijesio sam, nije 3x nego 2x. 2008/2009 cetvrtfinale, Messi 2 gola i 2015 polufinale, Messi 2 gola. Pored toga, Messi je u LP za Barcelonu postigao 120 golova a Lewa za Bayern 65.
Dasler
@BogatiDijasporac Druže, ako već ulaziš u ove stvari makar napiši potpuno ispravno, ne djelimično :)
Prvo, Messi nije špic, već krilo, u najboljem slučaju može biti polušpic, dok je špic Lewa ili ti ga centarfor, je li sada znaš razliku? :)
Nek si se ispravio za to 2x, drago mi je. Messi jeste postigao 120 golova, ali za 152 utakmice, dok je Lewa postigao 81 gol, a ne 65 kao što si rekao i to za 100 utakmica, što je puno bolje nego Messi. Jer Messi postiže 0,81 golova po utakmici, a Lewa 1,25 :))
Eto, ja svaki put sa korektnim/tačnim informacijama tebi dođem, a ne ko ti, navijačke polutačne/neutemeljene činjenice.
Tačno da se ne mogu porediti, Lewa ima dosta bolji učinak!
BogatiDijasporac
@Dasler Lewa je postigao 65 golova u CL za Bayern. Potrazi malo bolje. Pa cemo da nastavimo. Razlika u golovima: Lewi se serviraju, dok Messi kreira svoje sanse. Lewu mozes uporediti sa klasicnim devetkama tipa Benzema, Lukaku, Dzeko, Zlatan, itd. Messi je kreator igre. Ne samo da postize bruku golova nego jos i asistira. Znaci da je kompletniji igrac od Lewe, zar ne?
Dasler
@BogatiDijasporac haha, ne ofiraj se molim te :) Protiv Benfice 3.11. je postigao 81 gol. Ja ne moram tražiti, stoji mi na histoty exploreru otvoren članak još (goal točka kom "the best striker in the world.." ), ali ti bi trebao pod hitno, pa se vrati ovdje kad nađeš podatak zamolio bi te.
Obzirom da sam te maločas naučio koji od njih dvojice je špic, koji polušpic još bi bilo dobro da znaš da upravo polušpic kreira šance i plejmejker je, tako da meni ne moraš to govoriti. Ja pričam o brojkama, ti porediš neuporediva dva igrača, gdje Lewandowski ima, kao što rekoh bolji učinak, a da li je Messi kompletniji iz razloga što igra na različitim pozicijama, ne znam. Po tvojoj logici je i Coutinho kompletniji od Lewe, pa i od Messija jer igra na više pozicija od obojice.
Kada ovo savladaš možemo nastaviti pričati jer nema smisla nastavljati agoniju ;)
Miskee
Lewabje prije svega veliki čovjek i gospodin.Gospodska reakcija!
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.