Ruši li Lewa najvažniji rekord Gerda Mullera? Nije nemoguće, ali je još uvijek jako daleko

Poljak ima još vremena

Ruši li Lewa najvažniji rekord Gerda Mullera? Nije nemoguće, ali je još uvijek jako daleko

E. Škorić

Robert Lewandowski je godinama unazad prvi strijelac i najbolji igrač Bayerna.

Lewandowski je u Bundesligi ukupno postigao 284 gola, ali i dalje je daleko od legendarnog Gerda Mullera, još jednog bivšeg napadača Bayerna, koji je postigao 81 pogodak više od Poljaka.

Protiv Bochuma u 7:0 pobjedi Lewa je imao "skroman" učinak postigavši "samo" jedan pogodak, ali bilo je i to dovoljno za rekord jer je na 13 uzastopnih utakmica na Allkianz Areni postigao najmanje gol. Nadmašio je time rekorde Cristiana Ronalda i Lionela Messija. Portugalac je u dresu Barce zabijao najmanje gol na 10 uzastopnih utakmica na Camp Nouu, dok je Ronaldo to uradio 12 puta u nizu kao igrač Real Madrida.

Gerd Mueller najbolji je strijelac u povijesti Bundeslige sa 365 golova. Posljednji pogodak njemačke nogometne legende dogodio se 18. novembra 1978. u utakmici između Bayerna i Kaiserslauterna. Mueller je u njemačkoj Bundesligi odigrao ukupno 427 utakmica, što mu daje u prosjeku 0,85 golova po utakmici.

Lewandowski je postigao 284 gola na 355 mečeva, te je u prosjeku od 0,8 golova po meču. Izračunato je da Poljak postiže gol svakih 100 minuta u Bundesligi, a Muller je to činio u prosjeku na svakih 105 minuta.

Lewa je u intervjuu za Sport Bild priznao da na ovoj razini može da igra barem još četiri godine.

"Fizički sam u dobroj formi, a imam i pravi mentalitet. Mogu igrati još mnogo godina, siguran sam da će to biti barem još četiri godine. A onda ću vidjeti, možda mogu još više podići ljestvicu kada su golovi i rekordi u pitanju", kazao je Lewandowski, koji će pokušati da nadmaši Mullera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ostane li zdrav i igrač Bayerna, to ne izgleda nimalo nemoguće, ali i dalje je ipak pokojni Muller apsolutni vladar Bundeslige.

Legenda Bayerna i Njemačke preminula je 15. avgusta ove godine nakon što je godinama bio jako bolestan. Nekadašnji napadač njemačke reprezentacije i bolovao je od Alzheimerove bolesti, neizlječive bolesti mozga.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
"Portugalac je u dresu Barce zabijao najmanje gol na 10 uzastopnih utakmica na Camp Nouu, dok je Ronaldo to uradio 12 puta u nizu kao igrač Real Madrida." - NE KONTAM
7 1
Klicko
Lahko mu je u Njemackoj bajern ligi zabijati.
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi