Sramotna statistika Lewandowskog, društvo mu prave Figo, Lampard, Nedved, Ibrahimović...

Nikada nisu dali gol na SP-u

Sramotna statistika Lewandowskog, društvo mu prave Figo, Lampard, Nedved, Ibrahimović...

Edmir Škorić

Jedan od najboljih napadača protekle decenije, Robert Lewandowski, nikada nije postigao gol na Svjetskom prvenstvu, ali nije jedini majstor kojem nedostaje pogodak na ovom najznačajnijem takmičenju reprezentacija.

Lewandowski je, doduše, samo jednom i igrao na Svjetskom prvenstvu i to 2018. godine, kada je Poljska ispala u grupnoj fazi, a sjajni golgeter Bayerna nije uspio zatresti nijednom mrežu rivala.

Poljak će za nekoliko mjeseci imati dobru priliku poboljšati ovu neslavnu statistiku u Kataru.

Mnogi su sjajni igrači koji kroz povijest nisu mogli naći način da daju gol na Svjetskom prvenstvu. U toj grupi su neki veliki majstori poput Zlatana Ibrahimovića, Franka Lamparda, Luisa Figa, Pavela Nedveda.

Nedved je, poput Lewe, odigrao samo tri meča na Mundijalu, a Ibrahimović i Figo su ipak imali više šansi jer su igrali na dva mundijala, ali nisu uspjeli dati nijedan gol.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Lampard, sada trener Evertona, a velika igračka legenda Chelseaja i reprezentacije Engleske, nikada nije bio strijelac na SP-u, a igrao je na čak četiri Mundijala.

Za razliku od nabrojanih legendi, Miroslav Klose je uspio zabiti čak 16 pogodaka u dresu Njemačke na svjetskim prvenstvim.

Top Komentari

plemic
nije levina sramota, sramota je na poljskoj reprezentaciji,
3 1
Goran86
Nije ni Pele dao gol u LP.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi