"Licemjerni" Englezi nisu odali počast žrtvama u napadu na džamije

Iskupit će se minutom šutnje pred meč Engleska - Češka

"Licemjerni" Englezi nisu odali počast žrtvama u napadu na džamije

E. Škorić

U Engleskoj se proteklog vikenda nije odala počast žrtvama stravičnog napada na džamije na Novom Zelandu.

Na mnogim utakmicama ovog vikenda održana je minuta šutnje u čast žrtvama terorističkog napada, ali ne i na utakmicama Premier lige i FA kupa.

Yunus Lunat, bivši predsjednik odbora za jednakost u FA, sjetio se napada iz Nice u julu 2016., kada je 86 ljudi ubijeno, s ovim nedavnim dešavanjima. Tada se Wembley solidarisao sa žrtvama, pa su tribine bile u zastavama Francuske, ali ovaj put je izostao bilo kakav vid solidarnosti i podrške.

"Razlog za to je zato što nedostaju uzori i stariji rukovodioci etničkih grupa koji mogu da identifikuju takve stvari", rekao je Lunat za BBC Sport .

“U sportu, posebno u fudbalu, nedostaju muslimani na vodećim pozicijama. Ovo je bila propuštena prilika da se napravi ogromna izjava o tome šta se dešava širom svijeta", dodao je Lunat.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, FA je najavila da će odati počast žrtvama prije utakmice u petak u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo između Engleske i Češke.

"Mi ćemo odati počast žrtvama tragedije na Novom Zelandu u meču Engleske protiv Češke u petak 22. marta. Sjetićemo se svih koji su pogođeni strašnim događajima u Christchurchu", saopćio je Engleski nogometni savez (FA).

Top Komentari

Edin Merlin
Ko ih jebe,to je samo dokaz više kakav stav imaju prema islamu !!!!
3 0
mer12
Nema ni u drugim ligama,pa?
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi