Ko se prijavio za Prvu ligu FBiH?
Travnik želi povratak u prvoligaško društvo

Ekipe iz četiri Druge lige FBiH će igrati doigravanje

Ko se prijavio za Prvu ligu FBiH?

Samir Mlaćo

Velika bitka traje i u četiri Druge lige FBiH. Kako je već poznato, četiri prvaka će igrati doigravanje za viši rang, odnosno Prvu ligu FBiH.

Lider u Drugoj ligi Zapad je NK Travnik, u Drugoj ligi Centar FK Famos Hrasnica, u Drugoj ligi Jug HNK Kruševo, a u Drugoj ligi Sjever NK Dinamo Donja Mahala.

Ipak, pojedini timovi kao što su npr. Kruševo i Dinamo ne mogu igrati viši rang, jer prije svega nemaju sve omladinske selekcije.

Zbog toga pravo ostvaruju timovi koji ispunjavaju te uvjete, ali moraju biti plasirani od petog mjesta. Pored toga, moraju ispuniti sva pravila za viši rang, kako bi dobili licencu za Prvu ligu FBiH.

U doigravanju se igraju dvije utakmice i dva tima će izboriti plasman u viši rang. Tim povodom održan je i seminar za klubove četiri Druge lige FBiH.

"U prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH održan je seminar za klubove Druge lige Federacije BiH grupa Centar, Sjever, Zapad i Jug u sklopu vanredne primjene licenciranja za klubove Druge lige FBiH.

Oglasi

U sklopu vanredne primjene licenciranja klubova, shodno Pravilniku o licenciranju, aplikaciju za dobijanje licence za učešće u takmičenju Prve lige FBiH za takmičarsku sezonu 2024/2025 podnijeli su: FK Famos Hrasnica, NK Natron Maglaj (Druga liga FBiH Centar), FK Radnički Lukavac (Druga liga FBiH Sjever), NK Travnik, GNK Bratstvo Bosanska Krupa, NK Vitez, NK Romari Vitez (Druga liga FBiH Zapad), NK Ljubuški, NK Međugorje i HNK Brotnjo Čitluk (Druga liga FBiH Jug).

Prisutnim klubovima date su smjernice u prikupljanju i dostavljanju dokumentacije, kao i obavezama koji klubovi moraju ispuniti u sklopu sportskog, infrastrukturnog, administrativnog, zakonskog i financijskog kriterijima do rokova određenih Pravilnikom o licenciranju klubova Prve lige FBiH", naveli su iz NS FBiH.

Biće veoma uzbudljivo u četiri Druge lige, no čini se da se sve manje više već zna.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Ostaje da se riješi situacija u Drugoj ligi Sjever i Drugoj ligi Jug, a onda su na ispitu Komisije NS FBiH.

Prvenstva u navedenim ligama igraju se već za vikend. Kada je Prva liga FBiH u pitanju, u najtežoj poziciji je FK Mladost Doboj Kakanj, dok bitku za opstanak vode i Rudar, Jedinstvo, TOŠK...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije