NK Travnik pregazio komšije i potvrdio titulu, sjajan dan Jakupovića i Fajića

Druga liga Zapad

NK Travnik pregazio komšije i potvrdio titulu, sjajan dan Jakupovića i Fajića

Samir Mlaćo

NK Travnik suvereno gazi ka tituli prvaka u Drugoj ligi Zapad.

Veziri će igrati doigravanje za viši rang, tačnije Prvu ligu FBiH, a jučer su u okviru 23. kola Druge lige Zapad sa čak 7:0 savladali komšije iz Novog Travnika.

Mrežu gostiju pogađali su Jan Isić Zlatan, Abdel Rosić, Berin Čatić, Mario Bajo, Dino Džinović, Berin Gasal i Senahid Omerdić.

Podgrmeč je sa 4:1 savladao Vitez iz Bužima sa čak 4:1.

Hat trick je upisao Demir Jakupović koji je prekinuo premijerligašku karijeru na insistiranje doktora, ali je ipak odlučio ostati u niželigaškom nogometu, tačnije kod kuće.

Jedan pogodak dodao je Ammar Paunović, dok je strijelac za goste bio Samir Šahinović.

Oglasi

Bratstvo je u Bosanskoj Krupi savladalo Kiseljak 1:0 pogotkom Sejad Ibrišimovića, dok je Sloga u Bosanskoj Otoci nakon preokreta prekinula pobjedonosni niz Romarija iz Viteza.

Gosti su poveli autogolom Salmina Kahrića početkom drugog dijela, a onda se bude domaći.

Evelin Islamović pogađa za 1:1 u 67. minuti, da bi na scenu stupio iskusni Nusmir Fajić, nekadašnji član Viteza, Travnika, Veleža, Krupe...

Fajić je postigao dva pogotka i ostavio tri boda u Otoci.

Krajina je sa 3:1 savladala NK Vitez. Vitežani su se kvalitetno organizovali ove zime, no jasno je da je posao pred njima težak i mukotrpan.

Krajine je to iskoristila i slavila golovima Čatakovića, Muhića i Topića. Luka Tustonja je bio strijelac za Vitez.

Pet pogodaka vidjeli smo u duelu FK Vitez i Bajer 99.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Strijelci za Vitez bili su Varupa, Zukan i Ribo, a za goste Selman i Zukić.

Iskra iz Bugojna je ranije napustila takmičenje, dok danas igraju Brnjaci i Rudar.

Top Komentari

velez mo
Volio bi viditi Fajica opet u Velezu,ako nista 20-30 min,koliko moze,kad moze Vranjes u Borcu,moze i Fajic u Velezu,za Dzafica je Ronaldo.Doktor Fudbala
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti